21/06/2016

El Zoo obre les portes als professors i mestres

El Zoo va comptar amb un total de 467 professors inscrits que van venir acompanyats de les seves famílies

El passat 18 de juny, el Zoo de Barcelona va organitzar una jornada de portes obertes a personal de centres educatius, professors i mestres, des d’educació infantil fins a nivell universitari. La iniciativa la duu a terme el departament d’Educació del parc Zoològic de Barcelona amb l’objectiu de conèixer una mostra d’activitats i propostes educatives per el nou curs

L’esdeveniment, que va tenir lloc al Departament d’Educació del Zoo entre les 11:00 i les 13:00 hores del matí i va comptar amb un total de quatre taules paral·leles segons nivells educatius i activitats lúdiques i extraescolars. Els participants van poder ompliruna enquesta de valoració dels productes educatius explicats i de recollida de suggeriments. També es va entregar als assistents un full informatiu on s’explica la importància dels centres educatius que programin visites al Zoo.

Cinquè Congrés del Tercer Sector Social 

Durant aquesta setmana el Zoo també ha participat al V Congrés del Tercer Sector Social celebrat sota el lema 'Créixer socialment'. El dia 15 de juny des del  Departament d’Educació del Zoo de Barcelona i l’Associació Lur  (Taula 19)  es van presentar les conclusions de la prova pilot de Teràpia assistida en ambient natural per a la salut mental  que es va portar a terme el darrer trimestre del 2015.

I avui dia 17 de juny es va realitzar una visita in situ amb més de 20 entitats i participants interessats a ampliar la informació facilitada a la seu del Congrés. L’activitat té com a objectiu ajudar a millorar aspectes socials i cognitius en usuaris amb esquizofrènia. Els usuaris van poder activar els seus processos meta cognitius a través del contacte directe amb els animals per oferir voluntàriament solucions als problemes experimentats i aprofitar els comportaments i l’entorn natural del Zoo per portar-la a terme. Els resultats van ser molt positius per al col·lectiu participant.

 

 

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar