26/05/2016

El Zoo organitza una Viquimarató per promoure el coneixement a la xarxa

S’ha creat un grup de treball per a revisar i crear articles d’interès zoològic i relacionats amb el Zoo de Barcelona a la Viquipèdia 

El Zoo de Barcelona ha celebrat la primera Viquimarató amb la col·laboració i assessorament de l’associació Amical Wikimedia, amb l’objectiu de revisar, editar i crear nous articles d’interès zoològic i relacionats amb el Zoo de Barcelona a la Viquipèdia. A la trobada s’han apropat una vintena de voluntaris, que van treballar plegats en la revisió i creació de 16 articles.

Més enllà de la jornada de treball que ha tingut lloc al Zoo, les viquimaratons posen les bases perquè els voluntaris participants, i també aquells que no hi hagin pogut assistir, puguin continuar amb l’edició de molts altres articles més, a través de la bibliografia de qualitat proporcionada pels experts. Alguns dels articles ja editats fan referència a la conservació d’espècies fora dels seus hàbitats naturals, associacions zoològiques i a animals emblemàtics que han Zoo, així com altre espècies que també s’hi allotgen.

L’Amical Wikimedia és una organització independent formada per voluntaris amb la missió de promoure la Viquipèdia, el coneixement lliure en català i la cultura catalana a dins i fora de la xarxa. Ja s’han organitzat altres Viquimaratons per ampliar la informació existent a la Viquipèdia sobre llengua catalana, el tricentenari del 1714 o la figura de Joan Miró, entre d’altres.

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar