18/05/2015

El Zoo participa al Dia Mundial de la síndrome 22q

L’objectiu el donar a conèixer aquesta malaltia, poc coneguda malgrat tenir una incidència alta

El proper diumenge 17 de maig, el Zoo de Barcelona participarà a la jornada “22q at the Zoo”, organitzada per la International 22q11.2 Foundation, en el dia mundial d’aquesta malaltia poc coneguda. El Zoo ha posat a disposició de la fundació entrades a un preu d’acció social per al grup de 100 persones que visitarà les instal·lacions, amb entrada gratuïta pels professionals. A més, els visitants de la fundació podran gaudir d’una sessió especial de Pintacares i del Mira i Toca, i se’ls facilitarà una visita conjunta als dofins.

La jornada “22q at the Zoo” es celebra arreu del món i hi participaran els zoos de 100 ciutats a 77 països diferent. L’any passat, més de 10.000 a tot el món van celebrar aquest dia, i les previsions indiquen que a la jornada d’enguany es pot doblar el número d’assistents. El principal motiu de la jornada és el donar a conèixer la Síndrome, que és poc coneguda malgrat tenir una incidència alta. Al grup de Facebook de la International 22q11.2 Foundation s’aniran penjant fotografies de les jornada als diferents zoos del món.

Què és la síndrome 22q?

La síndrome 22q11.2 és una malaltia causada per un patró d’anomalies produïdes al perdre’s una regió específica del cromosoma 22, on es troben gens determinants pel desenvolupament embrionari de la persona. És una de les malalties cromosòmiques més freqüents, amb una freqüència estimada d’un cas cada 4.000 nounats. Les persones afectades poden patir anomalies cardíaques congènites, predisposició a infeccions i a l’aparició de processos autoimmunes, a més de dificultats en el desenvolupament psicomotriu i d’aprenentatge.


Tornar al llistat de notícies

 
Pujar