26/07/2016

El Zoo prepara les activitats infantils de l’estiu

Al llarg del mes d’agost, les famílies podran participar de la cura dels animals de la Granja, i cinc tasques més amb jocs entorn del benestar dels animals i el respecte a la biodiversitat

El Zoo de Barcelona ofereix aquest mes d’agost un seguit d’activitats infantils a l’espai de la Granja. Aquesta oferta lúdica i educativa es desenvoluparà al llarg dels matins de tots els dies de la setmana. Les activitats preparades volen posar en contacte a la mainada i a les seves famílies amb els animals de la Granja, ensenyant quins són els treballs dels cuidadors de la Granja per tenir cura d’aquests animals i garantir el seu benestar. Les singularitat de cada raça, l’alimentació i el respecte a la biodiversitat són alguns dels continguts inclosos en la proposta.

Activitats

L’Enriquiment; al Zoo es realitzen  diverses activitats d’enriquiment per tal de millorar el benestar dels animals que hi habiten. Els infants descobreixen la importància d’aquestes tècniques tot participant directament en la seva preparació i observant com els animals hi interactuen. Els infants ompliran les pilotes amb algun tipus d’aliment de l’animal concret (pinso, garrofes i/o pastanaga tallada) i, ells mateixos, les llençaran a la instal·lació poden observar com els animals juguen i s’entretenen amb una cosa en què ells han participat. 

A les Feines de granger, els infants participants preparant el pati de les ovelles, el llit de les cabretes o reomplint el dormitori de la Carol, un dels rucs de la Granja, acompanyats dels educadors.

A Raspallar les cabres nanes, amb l’ajuda dels seus tutors, els infants poden raspallar les Cabres nanes de l’Àfrica Occidental  i aprendre perquè la majoria d’animals fan la muda. 

Cuina d’animals, a més a més, els infants i familiars aprendran la importància de cada un dels aliments que necessiten els animals tot preparant el plat d’un d’ells guiats per un/a dels nostres cuidadors/es.

Taller “Cuida’l”: Amb l’ajut d’un/a educador/a, els visitants podran aprendre les diferències entre els animals domèstics i salvatges i la importància de la tinença responsable observant alguns dels nostres animals de ben a prop.

Mira i toca i Pinta-cares són dues activitats ben conegudes en el zoo infantil. Per una part, hi ha un primer contacte físic amb els animals de la Granja i, de l’altre, els participants poden maquillar-se la cara amb els trets característics de diferents animals, dacant de la instal·lació dels gossets de les praderies. 

Exposició de Playmòbil 

Fins el 25 de setembre es pot visitar, a l’espai Goril·les, l’exposició de clicks de Playmòbil on es reprodueixen, en 5 maquetes diferents, escenaris animals en diverses èpoques i entorns. A més, també s’ha creat una reproducció total del Zoo de Barcelona

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar