29/04/2020

Els Aparcaments B:SM innoven i adapten els seus processos davant la crisi sanitària

Es facilita l'estacionament gratuït al personal sanitari de 25 centres de la ciutat en 17 aparcaments de la xarxa

Des de la declaració de l'Estat d'Alarma provocada per la Covid-19, la xarxa municipal Aparcaments B:SM s'ha adaptat i organitzat per a facilitar l'estacionament gratuït al personal de diferents hospitals i centres sanitaris de Barcelona. B:SM aporta el seu petit gra de sorra a aquesta situació excepcional, facilitant la mobilitat del personal sanitari que està afrontant en primera línia aquesta emergència sanitària.

Per a posar en marxa aquest procés en ple estat d'alarma, les diferents unitats de l'empresa municipal B:SM han treballat coordinadament per a establir una nova operativa en remot i en temps real, inicialment difícil d'implantar tenint en compte l'actualització diària de les places disponibles en cada centre i l'escassa presència física als aparcaments per part dels treballadors i treballadores de B:SM per a garantir la seva seguretat.

La implicació de tot l'equip de persones de la Unitat d'Aparcaments, en estreta coordinació amb altres direccions i departaments de l'empresa, ha comportat la posada en marxa durant la crisi d'un nou model operatiu que ha aprofitat la digitalització ja existent per a implicar tots els àmbits d'actuació: l'equip humà, la tecnologia, els processos i fins a arribar a l'usuari final.

En primer lloc, el procés s'ha pogut iniciar gràcies a un evolutiu tècnic que estava en marxa i que la situació d'emergència ha aprofitat com a banc de proves. Es tracta de la confecció en remot d'una llista blanca de matrícules per cada aparcament on s'afegeixen diàriament les matrícules autoritzades del personal sanitari, validades per la gerència de cada centre sanitari i l'equip d'Aparcaments. Aquesta funcionalitat permet que el personal sanitari habilitat pugui estacionar a l'aparcament més pròxim al seu centre, amb tota seguretat i comoditat mitjançant l'obertura automàtica de matrícula, mitjançant la càrrega en remot cadascuna de les matrícules habilitades segons el centre.

El procés que s'ha establert durant l'estat d'alarma consta de diferents passos. Després d'un primer contacte a través de les administracions autoritzades, l'equip d'Aparcaments fa una anàlisi de la disponibilitat en cada centre i gestiona la sol·licitud. Una vegada es reben les dades referents al número de matrícula aquestes dades es traspassen i es graven al sistema. Aquí entra en escena l'equip del Centre de Suport a les Operacions (CSO), que controla en remot l'accés als diferents aparcaments i que durant els primers dies de la crisi es van distribuir en subcentres per a garantir la seguretat de les persones.  

Els equips d'Aparcaments B:SM i del Centre de Suport a les Operacions han coordinat diàriament tota l'operativa per a solucionar en el moment possibles incidències, tenir un control de les places lliures a cada aparcament, analitzar de dades en temps real i continuar oferint places disponibles segons les necessitats de cada cas.
 
En total, B:SM facilita l'estacionament gratuït al personal sanitari de 25 centres de la ciutat en 17 aparcaments de la xarxa. Fins a finals d'abril, el nombre de vehicles registrats ha estat de 1.400, amb una mitjana d'entrades de 190 vehicles per dia.

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar