04/08/2020

Els espais i serveis de B:SM, certificats en seguretat davant la Covid-19

S’ha obtingut la certificació Global Safe Site, atorgada per Bureau Veritas, que assegurarà el compliment estricte de les mesures higièniques i de seguretat derivades de la situació sanitària actual, i garanteix màxima seguretat a treballadors, treballadores, usuaris i usuàries

A més, el Park Güell, el Zoo i el Parc d’Atraccions Tibidabo rebran el segell Safe Tourism Certified, que distingeix els espais turístics que han implantat un sistema de prevenció de riscos específic contra el coronavirus

Aquestes certificacions s’emmarquen dins del projecte municipal BCN Safe City


Barcelona de Serveis Municipals és la primera empresa municipal de tot l’Estat que se certifica amb Global Safe Site, una certificació que assegura la correcta implementació dels procediments de prevenció d’higiene, seguretat, neteja i desinfecció exigits davant de la pandèmia del Coronavirus. B:SM ha optat per aquesta certificació, desenvolupada per Bureau Veritas, líder mundial en inspecció, certificació i assaigs, per garantir que es compleixen amb el màxim rigor les necessitats sanitàries actuals i la màxima seguretat als treballadors i treballadores de la companyia, així com als usuaris i usuàries de les seves instal·lacions.

Tots els serveis i espais de B:SM han obtingut la qualificació Excellence, el que implica que no només se certifica que els emplaçaments i serveis de la companyia compleixen amb les mesures dictaminades pel Ministeri de Salut i l’Organització Mundial de la Salut, sinó que a més, s’han fet assaigs de superfície de mostres preses a les instal·lacions, com a verificació de la correcta aplicació dels processos de desinfecció i neteja.

Pel que fa a la mobilitat, es certificaran la totalitat dels aparcaments de la Xarxa d’Aparcaments B:SM, les Estacions d’Autobusos, l’AREA i la Grua Municipal, i pel que fa als serveis de lleure, rebran la certificació l’Anella Olímpica, el Parc del Fòrum, el Zoo de Barcelona, el Port Olímpic, el Park Güell i el Parc d’Atraccions Tibidabo. També s’han auditat altres serveis com els Agents Cívics, els Cementiris de Barcelona, i la mateixa seu de B:SM i els seus serveis corporatius.

A més, el Park Güell, el Zoo de Barcelona i el Parc d’Atraccions Tibidabo, s’han certificat també amb el segell Safe Tourism Certified, un distintiu creat per l’Institut per la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) i que Bureau Veritas atorga a aquells espais turístics que implanten amb èxit els protocols establerts per l’ICTE en matèria de seguretat, prevenció i higiene. Aquestes certificacions representen la manera més fiable de demostrar l’excel·lència i impulsar la millora continua a B:SM.

Oci i mobilitat amb les majors mesures de seguretat

Les certificacions han arribat en el moment de represa de l’activitat d’oci, després que el Procicat emetés una autorització expressa per a la reobertura del Zoo de Barcelona, Parc d'Atraccions Tibidabo, el Parc del Fòrum i l’Anella Olímpica la setmana passada, després de les al·legacions presentades per B:S M davant les mesures decretades restrictives per la Generalitat de Catalunya el passat 17 de juliol.

Així, el Zoo es manté obert amb la normalitat de les darreres setmanes, amb totes les mesures de prevenció necessàries, com la reducció de l’aforament, l’estímul de la venda d’entrades per internet per evitar la concentració en taquilles, i s’han redissenyat els fluxos de públic, així com també reforçat la restauració i esponjat les zones de pícnic. A banda, els Casals del Zoo també se celebren amb normalitat, en grups més reduïts, i seguint totes les recomanacions sanitàries.

El Parc d’Atraccions Tibidabo tambe ha adaptat tots els seus serveis per garantir als visitants una gran experiència totalment segura. Es potencien les atraccions que estan a l’aire lliure, ja que aquelles que es troben en un espai tancat no donen servei al visitants. Els espectacles a l’aire lliure s’han incrementat per la millora de l’experiència.

Totes les mesures de seguretat preses han fet possible que tant l’Anella Olímpica com el Parc del Fòrum puguin ser l’escenari de diferents esdeveniments culturals emmarcats en festivals de petit format. En el cas de l’Anella Olímpica, l’Esplanada s’ha convertit en l’Escenari Estrella Damm del festival Cruïlla XXS, que s’allargarà durant el mes d’agost; i al Fòrum es celebren les Nits del Fòrum, organitzades pel festival Primavera Sound Per la seva banda, el Primavera Sound ha organitzat les Nits del Fòrum, una sèrie de concerts que té lloc al Parc del Fòrum. Actualment, l’organització del festival ha decidit fer una pausa i reprendre les actuacions a partir de l’1 d’agost, reprogramant en la mesura del possible els concerts afectats.

Al Park Güell, les mesures preventives obliguen a fer un tractament homogeni de tot el Park i alinear els dos àmbits regulats. Aquest fet introdueix noves mesures que permeten mantenir la compatibilitat dels usos del parc. En aquest sentit, per l’aplicació de les mesures de seguretat sanitària, també s’ha limitat l’aforament, i si fins ara es gestionava en 1,7 hectàrees del Park, ara es passa a gestionar la totalitat de la zona Monumental del Park, unes 12 hectàrees, i es reduiran en un 50% els visitants totals anuals del seu conjunt, limitant el flux màxim d’entrada a 1.400 persones per hora en el conjunt de la Zona Monumental del Park, declarat com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. A més s’han reservat unes franges horàries úniques exclusives per al veïnat i usuaris habituals: la “Bon dia Barcelona” i la “Bon vespre Barcelona”.

A banda de les recomanacions habituals sobre el manteniment de la distància de seguretat i l’ús obligatori de la mascareta, des de B:SM s’han disposat diversos punts de gel hidroalcohòlic, i s’han senyalitzat tots els espais amb indicacions sobre com seguir totes les normes de seguretat estipulades.

També ha estat així als espais de mobilitat, com les Estacions d’Autobusos, l’AREA, la Grua Municipal o els Aparcaments. En aquest cas cal destacar la feina i esforç que s’ha dut a terme per tal d’obtenir el certificat de manera individual per a cada un dels Aparcaments de la xarxa B:SM.

Per garantir l'acompliment dels protocols de seguretat, des de B:SM s'ha fet entrega a tots els treballadors i treballadores dels mitjans de protecció necessaris per al seu treball presencial, s'ha instal·lat dispensadors de gel hidroalcohòlic, mampares de metacrilat i s'han senyalitzat degudament tots els espais. A més, s'estan complint de manera estricta tots els protocols de neteja i desinfecció de vestuaris, sales i centres de treball, així com les zones comuns, lavabos i centres de restauració, i els diferents estris necessaris perquè tothom pugui desenvolupar la seva tasca.  

Procés de certificació

Bureau Veritas ha estat l’encarregada d’auditar i verificar que les mesures es porten a terme, validant el compromís de B:SM i certificant que els mecanisme d’actuació davant la situació sanitària són eficaços, els màxims que es poden establir segons la normativa en matèria de prevenció, incloent informació als treballadores de B:SM i els equips de protecció individual.

La certificadora, Bureau Veritas, és líder mundial en proves de laboratori, inspecció i certificació, i ajuda a través dels seus serveis, a garantir que els productes, serveis i processos, en aquest cas de B:SM, compleixin amb els estàndards i regulacions de qualitat, salut i seguretat, protecció i responsabilitat social.

BCN Safe City, una ciutat segura per a qui hi viu i qui ens visita

Aquestes accions s’emmarquen en el projecte BCN Safe City que té com a objecte garantir mesures d’higiene i salut per oferir confiança i seguretat als espais de la Ciutat. La finalitat principal de BCN Safe City és que totes les activitats, establiments i serveis relacionats amb el turisme i els visitants estiguin preparats per donar seguretat davant el coronavirus, establint un canal d’informació, transmetent confiança i seguretat al visitant i afavorint un clima de transparència.

S’afavoreix així que el conjunt de la cadena de valor que s’emmarca en l’economia del visitant respongui a criteris d’higiene i salut amb un plantejament circular que incorpori l’allotjament (hotels, apartaments, HUT, albergs), restauració, comerç, experiències, patrimoni i cultura, oci nocturn, espais firals i de congressos, etc. És clau per enfortir la imatge reputacional de la ciutat i oferir confiança i seguretat a qui ens vulgui visitar que, amb independència dels criteris de seguretat que regeixin per a cada sector, el perímetre complet d’activitats que defineixen l’univers de la persona visitant sigui globalment segur.

El projecte sorgeix del treball desenvolupat en el marc del CECORE, el centre de coordinació per a la resposta econòmica, on s’ha constituït un grup de treball impulsat per la Direcció de Turisme i Indústries Creatives i format per Agència de Salut Pública, Seguretat i Prevenció (Protecció Civil Municipal, Guàrdia Urbana de Barcelona), Ecologia, Comerç, Cultura, Esports, i B:SM. Compta també amb la participació de Fira de Barcelona i el Consorci Turisme de Barcelona, així com amb la col·laboració de l’ISGlobal


Tornar al llistat de notícies

 
Pujar