30/08/2021

Els espais més emblemàtics de Barcelona recuperen l’activitat com a escenari de filmacions

Barcelona de Serveis Municipals ha acollit una trentena de gravacions per sèries, pel·lícules i anuncis en el que portem d’any, recuperant les xifres d’abans de la pandèmia

Les exitoses produccions de Netflix El Inocente i Hache han estat rodades a espais com el Tibidabo, el Zoo o l’Estació del Nord

Barcelona de Serveis Municipals gestiona 440 hectàrees d’espais emblemàtics a la ciutat, com el Parc d’Atraccions Tibidabo, el Parc del Fòrum o l’Anella Olímpica entre d’altres, que representen l’escenari perfecte per a pel·lícules, espots publicitaris o campanyes fotogràfiques. Són espais únics a la ciutat, que posen la seva versatilitat al servei del món audiovisual. L’èxit de les localitzacions de B:SM es veu reflectit amb les 29 filmacions que s’han realitzat en el que portem d’any.

El Parc del Fòrum és l’espai més prolífic, amb 21 filmacions, entre les quals hi ha 7 anuncies per a televisió o la gravació d’una sèrie de televisió, així com diferents sessions fotogràfiques o vídeos per a webs. Per la seva banda, el Tibidabo va acollir, el passat mes de març, un rodatge d’una pel·lícula produïda per Netflix, i el Parc es va transformar en un plató de cinema per a un equip tècnic format per 60 persones.
 
Pel que fa als anuncis publicitaris, els que s’han filmat més recentment han estat de la marca de rellotges Oris, al Tibidabo, de BMW, al Tibidabo i al Fòrum, i el de Renault Arkanas, només al Fòrum. El sector de l’automoció és, juntament amb el de la moda, el majoritari a l’hora de filmar anuncis als espais de B:SM, tot i que també s’hi han rodat d’assegurances, hotels o marques de rellotge.

Per la seva banda, l’Estació d’Autobusos Barcelona Nord ha estat escenari de dues sèries de dos rodatges cinematogràfics, i el Port Olímpic ha acollit rodatges per a vídeos destinats a webs i xarxes socials. A més, els espais B:SM han acollit diverses sessions fotogràfiques de modelatge, sobretot el Tibidabo i l’Anella Olímpica.
El total de filmacions en el que portem d’any es reparteix de la següent manera: 21 al Parc del Fòrum, 3 al Tibidabo, 2 a l’Estació d’Autobusos Barcelona Nord, 2 a l’Anella Olímpica i 1 al Port Olímpic.

L’any 2020, com és obvi, les filmacions es van veure aturades per l’efecte de la pandèmia, però tot i així, n’hi va haver diverses, com per exemple el rodatge de la sèrie de Netflix El Inocente, protagonitzada per Mario Casas i Aura Garrido, que va tenir com a localitzacions el Zoo i l’Estació del Nord.

El 2019, el total de filmacions va pujar a 66, sent el Fòrum i el Tibidabo els platós més demandats, amb 42 i 11 rodatges respectivament. Precisament el Tibidabo va ser protagonista d’Hache, també de Netflix, amb Adriana Ugarte i Eduardo Noriega, una sèrie que transcorre a la Barcelona dls anys 50 i 60, i per la qual es va ambientar d’època el Parc del Tibidabo.


Tornar al llistat de notícies

 
Pujar