16/04/2019

Els nius de la colònia de bernats pescaires del Zoo ja es poden veure en directe

La instal·lació d’una webcam permet observar en temps real la colònia urbana de bernats pescaires més gran d’Europa

La colònia barcelonina acull també altres ardeids com ara són l’esplugabous i el martinet blanc

Des d’avui ja és possible observar en directe els nius de bernats pescaires que habiten lliurament al Zoo de Barcelona. La instal·lació d’una webcam a les capçades dels arbres que acullen aquesta colònia silvestre facilita imatges en temps real d’aquestes aus i de les seves cries a través del canal de YouTube del Zoo de Barcelona
 
Des de 1974, el bernat pescaire és un ocell nidificant al Zoo de Barcelona. El primer niu al recinte de la Ciutadella es va convertir en un pol d’atracció per a altres exemplars lliures que sobrevolaven la ciutat (en plena ruta migratòria), de tal manera que aviat es va crear una colònia. Amb el temps es va consolidar com la colònia urbana més gran d’Europa, amb un número oscil·lant de nius que sobrepassa el centenar.

La proximitat dels aiguamolls del delta del Llobregat i la desembocadura dels rius Llobregat i Besòs han estat un factor essencial per al seu establiment al Zoo, que ha fet seguiment i ha tingut cura des de fa més de 40 anys d’aquesta colònia d’ocells, permetent la seva nidificació i garantint la seva seguretat. La tasca de seguiment es fa conjuntament amb el suport de l’Institut Català d’Ornitologia (ICO).

Aquesta colònia s’han convertit en una colònia mixta amb la incorporació d’altres ardeids com ara són l’esplugabous i el martinet blanc, que també es poden observar a través de la webcam instal·lada.

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar