30/11/2018

Els nous Jardins de Menéndez Pelayo obren al públic

Els jardins, que ocupen una superfície de més5.000 m2, s’han pacificat després de la construcció de l’aparcament soterrani de la xarxa B:SM

Els Jardins de Menéndez Pelayo han obert al públic una vegada han finalitzat les obres de pacificació que s’estaven duent a terme després de la construcció de l’aparcament de la xarxa B:SM situat al subsòl de la plaça. Els jardins ocupen una superfície total de més de 5.000 m2, que es sumen a la plataforma de 1.000 m2 que pacifica el carrer Maignon.

Durant el període que han durat les obres, s’ha promogut un procés de participació amb presència veïnal, del Districte de Gràcia i de B:SM per tractar alguns ajustos del projecte i fer seguiment dels treballs en curs.
 
S’ha plantejat una solució d’integració dels diferents nivells que té el jardí, a la vegada que s’han assumit amb naturalitat tots els elements exteriors de l’aparcament, com les ventilacions o els badalots de sortida. Així, s’ha treballat amb la topografia convertint-la en una seqüència de plans inclinats, amb rampes adaptades que salven els desnivells i resolen la continuïtat de cara al vianant. S’ha posat èmfasi també en la vegetació, treballant amb arbres i arbustos típics del clima mediterrani i jugant amb les tonalitats de color de la floració

L’autoria del projecte executiu, així com l’assistència tècnica arquitectònica en obra han sigut de l’arquitecta Eva Monte de l’estudi d’arquitectura McSmartDuty. Les obres han estat executades per la constructora OHL, i la Direcció de les Obres l’ha portat l’empresa TPF Ingenieria. 


Tornar al llistat de notícies

 
Pujar