05/09/2017

Els residents amb targeta d’AREA de Barcelona ara ja poden pagar el seu aparcament des del mòbil

B:SM llança l’aplicació ONaparcar residents per gestionar l’aparcament dels residents a l’AREA, l’estacionament regulat de Barcelona

Més de 260.000 persones podran fer ús de la nova aplicació

ONaparcar residents és gratuïta, fàcil d’utilitzar, adaptable a les necessitats de cada usuari i ofereix més serveis

Aquest mes de setembre de 2017 Barcelona de Serveis Municipals, S.A. (B:SM) llança una nova aplicació destinada en exclusiva als residents de l’AREA, ONaparcar residents. Aquesta aplicació permetrà als residents amb targeta d’AREA, fer el pagament del seu aparcament en superfície a les zones en les que tenen autorització des del seu propi dispositiu mòbil. 

A la ciutat de Barcelona tenen el dret a aparcar amb tarifa preferencial totes aquelles persones empadronades en un domicili de la ciutat de Barcelona situat dins dels límits de l’AREA, que siguin titulars o conductors habituals d’un vehicle amb l’adreça del permís de circulació a Barcelona ciutat i que hagin sol·licitat la targeta acreditativa d’AREA.

L’univers de residents que actualment es poden beneficiar d’aquesta nova aplicació és d’unes 260.000 persones i, d’aquestes, unes 80.000 son usuàries habituals dels canals existents fins ara: els parquímetres o la web d’AREA. A partir d’ara, els usuaris residents de l’AREA disposen d’un tercer canal que facilita i simplifica la gestió dels seus tiquets d’aparcament de resident: l’aplicació ONaparcar residents.

Una nova eina que busca apropar els serveis a les persones residents a les zones de regulació facilitant una manera més eficient i fàcil de gestionar l’aparcament en superfície d’aquest col·lectiu i contribuint a la reducció de la contaminació de la ciutat per la circulació de proximitat.

El llançament d’aquesta nova aplicació s’emmarca dins de l’objectiu de B:SM, a través de la Unitat Operativa d’AREA, de fomentar un millor repartiment de l’espai d’aparcament al carrer, facilitar el dels residents a les zones més deficitàries, frenar el volum i la congestió de transit a la zona central i reduir la indisciplina que redueix l’eficàcia de la xarxa viària.

Amb el llançament d’aquesta nova aplicació, Barcelona s’uneix a altres grans ciutats europees que han apostat pel desenvolupament de noves tecnologies per millorar la gestió de l’aparcament dels seus residents.

En el cas de Barcelona, el tret diferencial és que s’ha apostat per desenvolupar una aplicació pròpia i dirigida en exclusiva per als residents a l’AREA. Així es completa una actuació encaminada a apropar els serveis que gestiona B:SM, a través de la Unitat Operativa d’AREA, als ciutadans i usuaris, que es va iniciar amb el llançament el 2013 de l’aplicació apparkB, que gestiona l’aparcament en rotació a les places d’Àrea blava i verda, i el 2015 de l’aplicació AreaDUM, que gestiona l’estacionament a les zones de Distribució Urbana de Mercaderies.

Nova aplicació ONaparcar residents: fàcil, àgil i flexible

ONaparcar residents és la nova aplicació mòbil per gestionar l’aparcament dels residents a l’AREA. 

Una aplicació gratuïta, més àgil, còmode i sense esperes per a l’usuari, donat que amb el seu ús ja no caldrà anar al parquímetre o al web per obtenir el corresponent tiquet de resident. A més, tampoc hauran de perdre temps en buscar un parquímetre ni de tornar al seu cotxe per deixar-hi el tiquet en un lloc visible, donat que els vigilants de l’AREA podran comprovar la validesa del tiquet connectant-se directament a l’aplicació i consultant el número de matrícula.

La flexibilitat i adaptació a les necessitats de l’usuari ha estat una de les màximes prioritats. Si fins ara els períodes que es podrien obtenir eren d’un dia, d’una setmana o d’un trimestre, aquesta nova aplicació permet obtenir tiquets a mida de cada resident. Per un costat, s’indiquen dreceres fàcils per períodes preestablerts com, per exemple, els següents 7 dies, 30 dies, 90 dies o fins a final d’any a partir de la data de pagament. Per l’altre costat, també ofereix la possibilitat de personalitzar el número de dies que cada un necessiti a partir de la data de pagament. Totalment àgil i flexible per a cada necessitat.

Ventall d’avantatges: Zona autoritzada, recorda posició i gestió per anul·lar multes

La nova aplicació ONaparcar residents mostra el mapa exacte de la zona a on s’està autoritzat a aparcar, ajudant a que l’usuari sàpiga en tot moment a on te autorització per aparcar amb la tarifa preferencial de resident i, per tant, ajuda a evitar multes per estacionament indegut. 

Altres de les funcions que també incorpora la nova aplicació exclusiva per als residents és l’apartat d’historial a on l’usuari pot veure detallats tots els seus tiquets validats per matrícula així com accedir als seus comprovants d’estacionament i, fins i tot, enviar-los per correu electrònic. 

D’altra banda, entre el ventall d’avantatges que incorpora l’aplicació ONaparcar residents, s’ofereix a l’usuari la possibilitat de gestionar anul·lacions de denúncies des la pròpia aplicació

Aquesta aplicació està disponible per a telèfons Smartphone (sistema operatiu iOS o Android) i conviurà amb l’obtenció dels tiquets de residents als parquímetres per a aquells usuaris sense telèfon Smartphone.

El sistema de pagament a través d’ONaparcar residents ofereix als usuaris les màximes garanties d’ús, donat que Catcert certifica els processos de comptatge de temps i el pagament amb targeta és segur i acompleix amb l’ estàndard PCI DSS. 

Per a més informació: barcelona.cat/appresidents 

Descarrega’t l’aplicació ONaparcar residents

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar