15/02/2019

Èxit del compromís de BSM amb l’Apropa Cultura

Més de 4.000 persones en situació de vulnerabilitat han gaudit del Park Güell, de l’Anella Olímpica i del Zoo gràcies a la col·laboració entre B:SM i el programa  Apropa Cultura

Aquesta col·laboració mostra el compromís de BSM amb l’oci cultural inclusiu

El Zoo de Barcelona esdevé el cinquè espai més visitat de tots que s’ofereixen en el programa

Un total de 4.156 persones en situació de vulnerabilitat han pogut poder gaudir del Park Güell, l’Anella Olímpica i el Zoo de Barcelona gràcies a la col·laboració entre Barcelona de Serveis Municipals i l’Apropa Cultura, un programa que té l’objectiu de millorar la vida de persones en risc d’exclusió social o discapacitat a través de la cultura.

En aquest sentit, B:SM es va adherir al projecte l’estiu de 2017, posant a disposició del programa Apropa Cultura entrades i localitats per a activitats de l’Anella Olímpica, el Park Güell i el Zoo de Barcelona a preus molt reduïts i accessibles, perquè persones en situació de vulnerabilitat puguin gaudir d’un oci inclusiu.

En aquest sentit, i durant l’any 2018, el Park Güell va rebre la visita de 813 persones, l’Anella Olímpica va acollir a 950 persones i fins a 2.393 persones van fer una visita al Zoo de Barcelona, convertint-se en el cinquè espai més visitat de tots els que ofereix l’Apropa Cultura.

Què és el programa Apropa Cultura?

Apropa Cultura neix l’any 2006, amb la voluntat d’apropar la cultura a persones en situació de vulnerabilitat, per convertir-la en un fet quotidià per a tothom i que les persones i entitats socials adscrites puguin gaudir en igualtat de condicions d’espais i experiències úniques.

Es tracta d’una xarxa inclusiva que uneix teatres, auditoris, festivals, museus i diferents espais emblemàtics amb les entitats del sector social per fer accessible la cultura i trencar les barreres invisibles que existeixen per a moltes persones que per les seves circumstàncies personals, hi troben dificultats.

Així, la missió d’Apropa Cultura és la de promoure la inclusió i la transformació socials, oposant el concepte de dignitat versus el de caritat, promovent la democratització de la cultura, donant-li valor i afirmant que la gratuïtat no és la solució. D’aquesta manera es fomenta la transformació social a través de la cultura i s’incentiva la participació de tothom per crear coneixement comú.

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar