18/06/2015

Festa Solidària pel Nepal al Tibidabo


Serà el pròxim dissabte 20 amb l'objectiu d'ajudar als daminificat pels terratrèmols que van afectar el país asiàtic

El proper dissabte 20 de juny el Parc d’Atraccions del Tibidabo es celebrarà la Festa Solidària pel Nepal, organitzada conjuntament amb el Consolat General de Nepal a Barcelona. L’objectiu de la festa és el d’ajudar als damnificats dels 2 terratrèmols que van assolar el país asiàtic els darrers 25 d’abril i 12 de maig, que van causar gairebé 10.000 morts i 20.000 ferits. Amb aquesta jornada, que comptarà amb nombrosos elements de la cultura i la tradició nepalesa, el Tibidabo fa un pas més en la seva tasca social, atenent una situació d’emergència d’abast internacional.

Tots els assistents a la Festa podran col·laborar amb l’ajuda humanitària a través d’un donatiu solidari, i rebran a canvi una Khata, un element tradicional de la cultura del país que simbolitza puresa i compassió, i que vincularà als assistents encara mes amb l’esperit de la Festa. A la jornada hi participen també fins a 12 ONG que treballen amb el Nepal com són la Fundació Eduqual, El Niu Feliç (The Kushi Nest), Vida Útil, Ayuda Internacional “Dona Vida”, Fundació Màgic Andreu, Amics del Nepal, Nepal-Aki, Oxfam-Intermón, Metges Sense Fronteres, Ajuda en Acció, Unicef i Creu Roja.

Programa d’activitats

Durant la jornada, el Tibidabo es dividirà en diversos racons representatius de la cultura, la tradició i l’espiritualitat nepalesa, on es celebraran diferents activitats, entre les que destaquen la reproducció de documentals, una desfilada de moda nepalesa, diverses conferències i un espectacle de màgia a càrrec del Màgic Andreu.

A més, està previst que a les 13h, ofereixi una roda de premsa l’alpinista Edurne Pasabán, primera dóna en fer el cim dels 14 vuitmils (muntanyes de més de 8.000 metres d’alçada) i, a les 12:30h, es celebrarà una cerimònia budista en memòria de les víctimes dels terratrèmols, oficiada pel Venerable monjo budista Thubten Wangchen, fundador de la Casa del Tibet.

Fes clic al mapa per accedir al programa complet d'activitats:

http://www.bsmsa.cat/fileadmin/user_upload/noticies/2015/Juny_2015/Tibidabo_Nepal/mapa_tibi_nepal.jpg

La tragèdia del Nepal

Els dos terratrèmols que van sacsejar el Nepal els passat 25 d’abril i 12 de maig, de 7,8 i 7,3 graus respectivament a l’escala de Richter van deixar gairebé 10.000 morts i prop de 20.000 ferits, i 1 milió de persones s’han vist afectades. L’ONU ha xifrat les pèrdues en, aproximadament, 5.200 milions de dòlars i, fins ara, la solidaritat internacional ha estat capaç de recaptar uns 18 milions d’euros, el que vol dir que encara queda molt perquè el Nepal pugui recuperar, mica en mica, la seva normalitat.Tornar al llistat de notícies

 
Pujar