24/04/2019

Finalitzen les obres de la plaça de la Natura del Park Güell

Han consistit en la impermeabilització de la plaça, per evitar filtracions d’aigua a la Sala Hipòstila, situada just a sota, i per restaurar el característic banc de trencadís del parc

L’actuació, que ha costat 1.224.789 €, s’ha fet mantenint els mateixos criteris, sistema i materials constructius que Antoni Gaudí va definir d’origen, seguint criteris patrimonials molts estrictes

El 30 d’agost, la Plaça de la Natura acollirà l’acte de clausura del cicle del Festival de Música als Parcs, recuperant així els seus usos com a espai d’acollida d’activitats arrelades a la ciutat

Les obres de restauració de la Plaça de la Natura, situada a la part superior del Park Güell, han finalitzat aquesta setmana un cop s’han dut a terme les diferents actuacions previstes, que han consistit a la construcció d’un nou sistema de drenatge per a la recollida de les aigües pluvials de la superfície de la plaça; la impermeabilització del sostre de la Sala Hipòstila, situada just a sota, així com el reforç estructural de les voltes que la sostenen. Així mateix, el projecte ha inclòs la restauració del banc perimetral, decorat amb el característic trencadís gaudinià.

L’actuació s’ha fet mantenint els mateixos criteris, sistema i materials constructius que Antoni Gaudí va definir d’origen, seguint criteris patrimonials molts estrictes, un fet que ha alentit el procés.

Un estudi de la situació d’aquest espai va detectar filtracions al sostre de la Sala Hipòstila, derivats de problemes en el drenatge i la impermeabilització de la Plaça de la Natura, a la part superior, causats per la retenció d’aigua de pluja a la plaça. Per evitar aquestes filtracions, es va concloure que calia millorar la xarxa de drenatge i fer una impermeabilització de la Sala Hipòstila, a fi d’evitar futures filtracions.

Durant l’execució de les obres, concretament després del buidat de les diferents capes superficials, es va observar esquerdes a les cúpules que formen l’estructura d’aquest plaça i també en la seva cara inferior.

Aquesta intervenció ha tingut un pressupost de 1.224.789 €, va iniciar-se al juliol de 2017 i estava inclosa dins del Pla Estratègic del Park Güell, 2017-2022, dotat amb 24,9 milions d’euros procedents del retorn de les entrades de la zona monumental regulada. Concretament, forma part d’un paquet d’intervencions de manteniment, rehabilitació i millora del patrimoni arquitectònic del Park Güell i dels entorns, dotat amb un pressupost total de 4,46 milions d’euros anuals, i que té com a objectiu garantir el bon estat i la conservació de les zones d’accés.

Els projectes, gestionats per l’empresa Barcelona Serveis Municipals (BSM) per encàrrec de l’Ajuntament dins del marc de la regulació d’accés al recinte, s’impulsen conjuntament amb l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, els Districtes de Gràcia i Horta-Guinardó.

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar