15/06/2018

Gaudí celebra 166 anys en directe

Els edificis i museus d’Antoni Gaudí protagonitzaran el pròxim 25 de juny una emissió història a través Facebook Live per commemorar el naixement del genial arquitecte

El proper 25 de juny es celebra el 166è aniversari del naixement d'Antoni Gaudí, un esdeveniment que les entitats gestores de les obres de l'arquitecte han aprofitat per posar en marxa una iniciativa inèdita, la seva primera acció conjunta a internet. Un total de tretze institucions, incloent la majoria de construccions i tots els museus dedicats a la figura del geni del modernisme català, han programat una sèrie d'emissions consecutives a Facebook Live.

A través de la popular xarxa social, que compta amb 2.167 milions d'usuaris actius, les diferents obres s'aniran succeint amb emissions ininterrompudes en directe a intervals d’uns trenta minuts. La programació -de caràcter divulgatiu- començarà a les 10:00 h des del Gaudí Centre de Reus, localitat natal de l'arquitecte, i finalitzarà al Gaudí Experiència de Barcelona.

Pel camí es donaran el relleu la Nau Gaudí des de Mataró (11.00), la Casa Vicens (12:00), El Capricho des de la localitat càntabra de Comillas (13:00),  el Palau Episcopal d'Astorga (13.30) i la Casa Botines (14:00) des de de Lleó. Ja a la tarda prendran el testimoni la Torre Bellesguard (14.30), el Park Güell (15.00), la Casa Batlló (15:30), La Pedrera-Casa Milà (16:00), la Cripta Güell de la Colònia Güell (16.30) i els museus Gaudí Exhibition Center (17:00) i Gaudí Experiència (17:30) que posaran el punt i final a una jornada intensa d'activitat digital, amb un relat audiovisual on el guió ve marcat per la cronologia constructiva d'Antoni Gaudí, un dels grans creadors de tots els temps.

Les emissions "gaudinianes", que seran en català, castellà o anglès, comptaran amb l'enorme potencial viral que proporcionen els més de 430.000 seguidors que sumen les diferents "fan pages" a Facebook, xifra a la qual cal afegir les desenes de milers de seguidors en altres xarxes socials com ara Twitter o Instagram, on els perfils dels diferents equipaments faran difusió prèvia de l'esdeveniment digital.

Aquesta iniciativa, coordinada pels responsables de comunicació i mitjans socials de les diferents entitats participants, oferirà una visió de conjunt d'extraordinari valor didàctic i simbòlic sobre l'obra d'una de les figures més universals de l'arquitectura de tots els temps i una de les marques culturals més importants amb què compta el país, la projecció del qual arriba als cinc continents.

Al llarg de les vuit hores d'emissió, l'espectador coneixerà la història, els detalls i l'oferta turística i cultural d'aquest col·lectiu arquitectònic en el qual figuren cinc de les obres declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i que s'estén des de Catalunya fins al nord-oest d'Espanya a les localitats de Comillas, Astorga i Lleó.


Ordre de les emissions

10:00 Gaudí Centre de Reus ( www.facebook.com/reuspromocio )
11:00 Nau Gaudí ( www.facebook.com/bassatmataro )
12.00 Casa Vicens ( www.facebook.com/CasaVicens )
13:00 El Capricho ( www.facebook.com/elcaprichodegaudi )
13:30 Palacio Episcopal de Astorga ( www.facebook.com/palaciodegaudi )
14:00 Casa Botines ( www.facebook.com/casabotines )
14:30 Torre Bellesguard ( www.facebook.com/Bellesguardgaudi )
15:00 Park Güell ( www.facebook.com/ParkGuellOficial )
15:30 Casa Batlló ( www.facebook.com/casabatllo )
16:00 Casa Milà (“La Pedrera”) ( www.facebook.com/lapedrera.barcelona )
16:30 Cripta Güell de la Colonia Güell  (www.facebook.com/criptagaudi )
17:00 Gaudi Exhibition Center ( www.facebook.com/thegaudiexhibitioncenter )
17:30 Gaudi Experiència ( www.facebook.com/g.experiencia )

 

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar