Fredeluga armada

Becplaner

Capó Reial

Ibis Escarlata

03/08/2017

Intrusió a la instal·lació de Doñana del Zoo de Barcelona

El darrer recompte dels ocells escapats constata la manca de 12 exemplars: 2 exemplars de fredelugues armades,  5 de becs planers, 3 capons reials i 2 ibis escarlates

La nit del dimecres 2 d’agost a les 21:35 hores es va produir una intrusió amb forçat de la  porta de l’ocellera de Doñana, a la zona nord del Parc, on habiten un total de 63 ocells de diverses espècies. La intrusió va provocar una espantada d’alguns dels ocells d’aquesta emblemàtica instal·lació, que reprodueix els hàbitats de les zones humides. Segons declaracions del director del Zoo, Sito Alarcón: “Per nosaltres la instal·lació és molt important ja que d’aquí han sortit diverses aus que han estat reintroduïdes a la natura”. 

El personal del Zoo va fer una intervenció la mateixa nit recuperant alguns dels ocells. Segons el director del Zoo “Els protocols van funcionar correctament i això ens va permetre acudir ràpidament al lloc dels fets i iniciar la recuperació de les aus escapades. En aquell mateix moment ja es van obrir les diligències oportunes amb Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana per tal que s’investiguin els fets”.  

Aquest matí s’ha fet el recompte dels ocells i es constata la manca de 12 exemplars:   2 exemplars de fredelugues armades (Anitibyx armatus), 5 de becs planers (Platalea leucordia), 3 capons reials (Plegadis falcinellus) i 2 ibis escarlates (Eudocimus ruber).

Molts d’aquests ocells podrien retornar voluntàriament a les rodalies de la instal·lació, moment en que podrien ser recuperats. En cap cas els animals extraviats representen cap risc per a les persones. 

Actualment l’equip del Zoo està treballant als entorns del parc amb l’objectiu de localitzar i recuperar els exemplars extraviats. 

Per veure les declaracions del Director del Zoo, Sito Alarcón, respecte l’incident a les instal·lacions de Doñana, clica aquí

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar