15/03/2021

La Fundació Barcelona Zoo atorga 50.000€ en beques de recerca i conservació in situ

Un total de 8 projectes, seleccionats d’entre les 24 sol·licituds rebudes, es beneficiaran del programa de recerca i conservació de la Fundació

El gruix dels projectes escollits centren el seu estudi en la fauna i els ecosistemes autòctons de la Mediterrània


La Fundació Barcelona Zoo ha atorgat les beques que destina anualment a projectes de recerca, conservació, protecció i preservació de la fauna salvatge i la biodiversitat (PRIC). Aquest any s’han rebut fins a 24 sol·licituds, de les quals 8 projectes han estat seleccionats pel Jurat. La Fundació aportarà 50.000€ per finançar els 8 projectes seleccionats en aquesta convocatòria.

El gruix de les beques atorgades, 7 dels 8 projectes escollits (87%), es focalitzen en l’estudi de la fauna i els ecosistemes autòctons de la Mediterrània. Per un altre banda, 5 projectes desenvoluparan les seves activitats de recerca in situ, és a dir, en l’àmbit natural de les espècies; 1 ho farà en l’àmbit del propi Zoo, mentre que els 2 projectes restants s’abordaran des de la perspectiva de la gestió integrada, és a dir mitjançant l’estratègia que integra accions de gestió i conservació tant al medi natural com en medi controlat.
 
Cal destacar també que 5 dels 8 projectes (62%) estan orientats a la realització de tesi doctorals. Els grups zoològics principals sobre els quals es focalitzen els projectes becats són les aus (2 projectes), els rat-penats (2), els amfibis (1), els peixos (1), els rèptils (1) i els mamífers terrestres (1).  

El llistat de projectes becats per la FBZ en la convocatòria 2020 es troben a la taula adjunta.

En el període 2009-2020, la Fundació Barcelona Zoo ha realitzat una aportació directa de 3,5M€ a projectes de recerca i conservació in situ, una prova clara del compromís del Zoo amb l’estudi i la conservació de la biodiversitat, especialment de la Mediterrània. En aquests 12 anys de funcionament, s’han desenvolupat més de 380 projectes, dels quals 140 han estat a través del programa de Beques que cada any convoca la Fundació. Aquesta convocatòria anual de les Beques de la Fundació Barcelona Zoo per al desenvolupament de projectes de recerca i conservació in situ, s’ha convertit en una de les cites importants per a investigadors d’universitats, centres de recerca i ONGs nacionals i internacionals, dedicats a la conservació de la biodiversitat. Des del seu inici, la Fundació ha destinat 1M€ en el seu programa de Beques.

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar