23/07/2018

La Fundació Barcelona Zoo atorga 77.000€ en beques

Un total d’11 projectes, seleccionats d’entre les 52 sol·licituds rebudes, es beneficiaran del programa de recerca i conservació de la Fundació

La Fundació Barcelona Zoo ha atorgat les beques que destina anualment a projectes de recerca, conservació, protecció i preservació de la fauna salvatge i la biodiversitat. Les beques entregades són la Floquet de Neu, la beca Antoni Jonch i les beques PRIC, i aquest any s’han rebut fins a 52 sol·licituds, de les quals 11 projectes han estat seleccionats pel jurat. La Fundació aportarà 77.000€ per finançar els 11 projectes d’aquest any, això emmarcat en l’increment del 50% del pressupost en recerca i projectes in situ. En total, ja són més de 900.000€ els diners que s’han destinat a beques des de 2009.

La beca Floquet de Neu és la més longeva de les que s’entreguen, aquest any s’ha celebrat la seva 14a edició, i està destinada al millor treball de recerca en primats. El projecte seleccionat, dotat amb 9.000€, ha estat “Urgent conservation surveys for the endangered Ashy red colobus monkey (Piliocolobus tephrosceles) in unprotected areas of Tanzania”, de l’investigador Julius KIbaja, de la Universitat d’Oslo.

També s’ha atorgat la beca Antoni Jonch, en memòria del que va ser director del Zoo de 1965 a 1987, dedicada a projectes de recerca en fauna autòctona. En aquesta 6a edició de la beca, el jurat ha decidit entregar-la al projecte “Les poblacions de gat salvatge (Felis silvestris) a Catalunya: Efecte de l’hàbitat i la presència de gats domèstics sobre el seu estat de conservació”, de Ferran Sayol, investigador del Grup de Naturalistes d’Osona.

Per últim, també s’ofereixen les beques del Programa de Recerca i Conservació del Parc Zoològic de Barcelona (PRIC), que en la seva 10a edició, ofereixen ajuda a aquells projectes que s’adeqüin a les línies d’investigació que la Fundació vol impulsar. S’han seleccionat 9 projectes, que es repartiran un total de 62.000€. Es poden consultar els 9 projectes seleccionats a través d’aquest enllaç.

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar