25/05/2018

La Fundació Barcelona Zoo obre la convocatòria de beques 2018

L’any passat es van destinar prop de 85.000 euros a fer realitat 12 projectes diferents

La Fundació Barcelona Zoo ha obert el procés de sol·licitud de beques per a projectes de recerca i conservació per a l’any 2018. La Fundació ajuda amb aquestes beques a impulsar projectes que comparteixin els valors de conservació, educació, sensibilització, protecció i preservació de la fauna salvatge i la biodiversitat. El passat 2017 es van destinar 84.398 euros entre les tres beques que s’ofereixen, la beca Floquet de Neu, la beca Antoni Jonch i les beques PRIC.
 
Aquest any es celebra la catorzena edició de la beca Floquet de Neu, destinada al millor treball de recerca en primats. Tal i com s’especifica a les bases de la convocatòria, els treballs han d’anar alineats a les disciplines que es consideren d’interès, com la conservació, genètica, reproducció, comunicació o benestar animal. La dotació anual de la beca és de 9.000€. L’any passat, el projecte guanyador va ser “Estudi i conservació dels ximpanzés de sabana del Parc Nacional de Camoé (Costa d’Ivori)”, de Juan M. Lapuente de la Universitat de Würzburg (Alemanya).

Les beques del Programa de Recerca i Conservació del Parc Zoològic de Barcelona (PRIC), que celebra la seva desena edició, ofereixen ajuda a aquells projectes que, d’acord amb les seves bases, s’adeqüin a les línies d’investigació que la Fundació vol impulsar. La Fundació aportarà, amb caràcter general, un terç del pressupost total anual del projecte presentat i aprovat. L’any 2018 es van atorgar 9 beques PRIC d’un conjunt de 19 sol·licituds rebudes, destinant un total 69.398 €.

Per últim, la Fundació també ofereix la possibilitat d’obtenir la beca Antoni Jonch, en memòria del que va ser director del Zoo de 1956 a 1987. Es tracta de la sisena edició d’aquesta beca que, com s’indica a les bases, va destinada a projectes de recerca en fauna autòctona. La seva dotació anual és 6.000 €, que l’any passat van destinar-se “ex aequo” als projectes “Bases ecològiques per a la recuperació del turó (Mustela putorius) a Catalunya” de Salvador Salvador de la Universitat de Girona, i Estudi de l’ecologia de la tortuga d’estany (Emys orbicularis) a la provincia de Girona: caracterització de l’hàbitat, estudi dels requeriments ecològics i localització de zones de reclutament”, de Miquel Àngel Fuentes, de la Universitat de Girona.

Les sol·licituds i el projecte s’han d’enviar, en format PDF, a la Fundació Barcelona Zoo a través de la direcció de correu electrònic fundaciobarcelonazoo[at]bsmsa[dot]cat. El termini d’admissió de sol·licituds finalitza el 3 de juny de 2018.

Per a més informació sobre les beques consulteu www.fundaciobarcelonazoo.cat


Tornar al llistat de notícies

 
Pujar