13/05/2021

La màgia torna a Barcelona

El Tibidabo estrena la temporada del 120è aniversari amb diferents novetats garantint a tots els visitants una gran experiència adaptada a la situació sanitària actual

Es presenta un Tibidabo més sostenible, potenciant les experiències educatives per a escoles, estudiants i famílies al voltant de la Capitalitat de l’Alimentació Sostenible de Barcelona

El nou funicular Cuca de Llum, que serà la porta d’entrada i primera experiència del Parc, suposa una reordenació del transport al cim del Tibidabo per aconseguir una mobilitat més sostenible

El nou Pla de Mobilitat de la muntanya aposta per consolidar el transport col·lectiu com a mitjà d’accés preferent i preveu reduir un 23% les emissions de CO2 en els pròxims 5 anys

Barcelona torna a omplir-se de màgia amb la reobertura del Parc d’Atraccions Tibidabo, que obrirà les seves portes el proper dissabte 15 de maig. Comença una temporada que pivotarà sobre els 4 eixos estratègics del Parc: l’experiència dels visitants, l’educació, la solidaritat i la sostenibilitat mediambiental i econòmica, i que vindrà marcada per la celebració del 120è Aniversari, la inauguració del nou funicular Cuca de Llum, i els 15 anys des de la creació del Tibiclub. La tornada a l’activitat es fa garantint en tot moment la màxima seguretat, amb la implementació de totes les mesures recollides al pla sectorial de parcs d’atraccions aprovat pel PROCICAT.
 
La campanya del 120è aniversari del Tibidabo serà transversal i durarà tota la temporada, amb la diversió com a fil conductor i donant visibilitat als personatges més emblemàtics del Parc. Les mascotes seran les protagonistes durant la temporada amb el show “El Cor del Tibidabo” i el Meet&Greet de les Mascotes, i novetats com una nova animació itinerant a l’arribada del Parc i a l’Àrea Panoràmica. No faltaran el show màgic del Dr. Fly, l’espectacle làser a l’agost, el Halloween amb els personatges de l’Hotel Krüeger, la mostra de titelles i l’espectacle de Nadal per acabar l’any.
 
Al  juny està previst inaugurar la Tibidabo Store, un nou punt de trobada del Parc amb la ciutat ubicat al Pg. Sant Gervasi que ampliarà l’experiència Tibidabo a la ciutat de Barcelona. També es celebrarà el 15è aniversari del Tibiclub, l’abonament anual amb avantatge i descompte per a les famílies, i per celebrar-ho s’ha preparat un nou welcome pack, amb el peluix d’una de les mascotes, a més de la quota d’inscripció gratuïta fins el 31 de juliol.

Un Tibidabo compromès: educació, sostenibilitat i solidaritat

Educació i sostenibilitat es donaran la mà en la programació que el Tibidabo ha preparat amb motiu de la Capitalitat de l’Alimentació Sostenible que ostenta Barcelona durant el 2021: un espectacle per sensibilitzar i educar al voltant de la sostenibilitat, diferent tallers educatius amb la Fundació Alícia pel “Mes dels hàbits saludables” al novembre i una proposta de menús saludables als centres de restauració del Parc,
 
La ciència tornarà al Tibidabo amb la tercera edició del Fisidabo 2K, una jornada educativa per a més de 1.000 estudiants, i diferents activitats didàctiques de ciència, tecnologia i medi ambient, destinades a tots els cursos de Primària, Secundària i Batxillerat, creades i impartides pels propis monitors i monitores del Parc. El compromís social del Parc segueix més present que mai amb la incorporació de dos projectes solidaris, Posa’t la Gorra, amb l’AFANOC, i la festa solidària Connecta’t al blau, organitzada per l’associació per a la inclusió de les persones amb trastorn de l’espectre autista Aprenem.

La Cuca de Llum, una nova mobilitat més sostenible per a la muntanya del Tibidabo

El nou funicular suposarà un gran impuls pel Tibidabo i per a tota la ciutat, ja que es recupera un transport emblemàtic per a la ciutat. La inauguració de la Cuca de Llum, prevista per la segona quinzena de juny, suposa una reordenació del transport a la muntanya per aconseguir una mobilitat sostenible i neix amb una doble funció: ser el principal accés al cim i la primera experiència del Parc. El projecte compta amb una inversió de 19M d’euros, una clara aposta per a la mobilitat sostenible.
   
La Cuca de Llum té un disseny innovador realitzat per l’arquitecte Josep Mias, que permetrà gaudir de la visió panoràmica, augmentarà la capacitat a 252 passatgers per viatge, i es reduirà el temps del trajecte a 3 minuts. A més, s’oferiran continguts educatius a través de pantalles i tauletes electròniques ubicades a l’interior.

La renovació del funicular, s’emmarca en el Pla Estratègic 2020-2025, en el que s’ha treballat una nova mobilitat al cim de la muntanya. Un dels principals objectius d’aquest pla és la consolidació del transport col·lectiu com a mitjà d’accés preferent, garantir el dret a la mobilitat a totes les persones i disminuir les emissions contaminants. La previsió és que d’aquí a 5 anys hi hagi una reducció de gairebé 1.500 tones de CO2, un 23% menys que actualment.
 
A banda de la Cuca de Llum, que serà la nova porta d’entrada al Parc d’atraccions, els altres punts claus d’aquesta nova mobilitat seran les 3 llançadores Tibibus, que arribaran a l’estació inferior del funicular, i la creació de noves vies verdes per pujar a peu fins al cim.

Una gran experiència amb la màxima seguretat

Perquè els visitants puguin gaudir del Tibidabo amb la màxima normalitat possible, es recomana adquirir les entrades de manera anticipada la pàgina web, per accedir-hi d’una forma àgil i segureta. El Parc ha mantingut els seus serveis adaptats per oferir als visitants una gran experiència totalment segura:

  • Es limita l’aforament del recinte per assegurar el manteniment de la distància de seguretat
  • Ús de mascareta homologada obligatori a tot el Parc
  • Es disposa de punts de gel hidroalcohòlic a l’entrada i sortida de les atraccions i a diferents punts del recinte
  • Intensificació de la neteja i desinfecció en atraccions i equipaments
  • Adaptació de l’oferta de restauració a format take away
  • Es disposa de senyalització el parc amb recomanacions sobre les mesures higièniques i circuits als vials perquè l’experiència sigui segura

La correcta implementació dels procediments de prevenció d’higiene, seguretat, neteja i desinfecció està avalada per l’obtenció del certificat Global Safe Site, en la seva qualificació Excellence,  i els segells Safe Tourism Certified, creat per l’Institut per la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), i Safe Travels, del Consell Mundial del Viatge i el Turisme (WTTC).

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar