08/05/2015

La nova cria de goril·la es dirà Akiba


El nom, que vol dir “gràcies” en llengua fang, ha estat triat per votació popular

La nova cria de goril·la del Zoo de Barcelona, nascuda el passat mes de març, ja té nom. Es dirà Akiba, que vol dir gràcies en llengua fang, una llengua de l’Àfrica Central parlada per l’ètnia del mateix nom. Akiba ha estat escollit a través d’una votació popular en la que han participat 2.110 persones, ja sigui votant per la pàgina web del zoo o de manera presencial. En una primera fase, tothom qui volgués podia proposar un nom en llengua fang per batejar a la cria i es van rebre 105 propostes diferents, de les quals 4 es van sotmetre a votació popular.

El resultat final de les votacions va ser el següent, Akiba va ser votat per 835 persones, Fili va rebre 593 vots, Mebunu va obtenir-ne 343 i, finalment, 339 persones es van decantar per Elam.

La cria, que és una femella, es troba en perfecte estat de salut i des del primer moment es troba ben agafada a la seva mare, la Makena, que ha respòs molt bé a la seva primera experiència com a mare. L’Akiba ja pot ser visitada a les instal·lacions del Zoo, on ha estat molt ben rebuda per la resta de goril·les del grup.

En perill d’extinció

El goril·la de plana occidental forma part de la llista vermella segons de la Unió Internacional per la Conservació de la Natura, ja que es tracta d’una espècie en perill crític d’extinció. El naixement d’aquesta cria s’emmarca dintre del Programa Europeu d’Espècies en Perill d’Extinció de l’Associació Europea de Zoos i Aquaris, de la que el Zoo de Barcelona forma part.

La caça furtiva i el comerç il·legal són dues de les gran amenaces que pateix l’espècie, originària de l’Àfrica Occidental, que també veu com el seu hàbitat es veu reduït degut a la tala d’arbres i la introducció de cultius. Darrerament ha incrementat la mortalitat de goril·les degut al virus d’Ebola.

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar