08/08/2019

La xarxa pública de punts de recàrrega elèctrica de Barcelona presenta el nou servei Endolla Barcelona

Endolla Barcelona, gestionada per l’operador públic B:SM, incorpora i integra tots els punts de recàrrega de l’Ajuntament de Barcelona, a la via pública i als aparcaments municipals (503 punts) i és la 10a xarxa pública de recàrrega per a vehicles elèctrics més gran del món i la més gran a nivell europeu per a motocicletes.

Barcelona fa un impuls a la xarxa de punts de recàrrega elèctrica que implica un lideratge públic de Barcelona en l’aposta per l’electromobilitat, oferint un servei de qualitat i garantint cobertura a totes les zones de la ciutat. El nou servei Endolla Barcelona estrena nova imatge i el nou web www.endolla.barcelona, amb informació en temps real de la disponibilitat dels punts de recàrrega i la seva ubicació per tots els districtes de la ciutat. La xarxa, gestionada per l’operador públic B:SM, incorpora i integra tots els punts de recàrrega de l’Ajuntament de Barcelona, a la via pública i als aparcaments municipals, amb un total de 503 punts, i és la 10a xarxa pública de recàrrega per a vehicles elèctrics més gran del món i la més gran a nivell europeu per a motocicletes.

Barcelona ja ha invertit 3,8 milions de euros en la xarxa de recàrrega i ha subministrat energia per 10,7 milions de quilòmetres sense emissions. Abans de finals d’aquest any s’instal·laran 7 nous punts de càrrega ràpida i 4 nous punts de càrrega lenta per a motos a la via pública; alhora s’actualitzaran 20 equips de recàrrega per fer possible la seva connexió a la xarxa Endolla Barcelona. A més, en els propers 4 anys, l’empresa municipal B:SM té previst invertir 2,6 milions d’euros més, que es destinaran a un total de 100 nous punts de recàrrega als aparcaments subterranis (25 cada any) i triplicar l’oferta actual de punts de càrrega ràpida a la via pública, que passaran dels 20 actuals a 60.

• Nova imatge del servei
La nova imatge del servei unifica sota una mateixa marca els punts de la via pública i els dels aparcaments de B:SM per fer més fàcil la identificació de tots els elements per part de l’usuari. Els colors del logotip (verd i blau) es veuen reflectits també en la proposta gràfica, que serveixen per identificar més fàcilment la ubicació dels punts de recàrrega: verd pels que estan situats a la via pública i blau pels que estan situats als aparcaments. A més tota la imatge s’ha dissenyat amb unes línies corbes que representen com s’expandeix una energia com l’elèctrica, amb una proposta gràfica versàtil, neta, sostenible i no invasiva. Aquesta imatge s’anirà desplegant als diferents punts a partir de setembre i octubre, i permetrà una visualització i identificació més ràpida per part dels usuaris.

•  Nova pàgina web
La pàgina web www.endolla.barcelona ofereix tota la informació relativa a la xarxa, com utilitzar el servei i inclou un mapa interactiu que mostra la ubicació de tots els punts i la seva disponibilitat en temps real, així com el número i tipus d’endoll que hi ha.

Tota aquesta informació està recopilada també a l’app de mobilitat smou que, a partir de la tardor, integrarà la pròpia gestió dels punts, permetent iniciar la recàrrega des del mòbil i reservar els punts situats al carrer sense necessitat d’operar amb targeta.

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar