05/01/2018

L’Ajuntament de Barcelona posa en marxa el protocol d’episodis de contaminació atmosfèrica

Des del dia l’1 de desembre es posa en marxa el protocol d’episodis de contaminació atmosfèrica que inclou l'establiment d'una zona de baixes emissions i restriccions dels vehicles més contaminants 

L’Ajuntament de Barcelona, seguint allò acordat amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Generalitat de Catalunya posa en marxa a partir de l’1 de desembre el protocol d’episodis de contaminació atmosfèrica que inclou l’entrada en funcionament en aquesta mateixa data de la zona de baixes emissions de l’àmbit de Rondes de Barcelona (ZBE àmbit Rondes de Barcelona), que suposa restriccions en aquesta àrea per als vehicles més contaminants. 

Les restriccions s’aplicaran quan la Generalitat de Catalunya declari l’episodi de contaminació atmosfèrica per diòxid de nitrogen (NO2) (que es preveu que tenen lloc 2-3 vegades l’any), i, a partir de l’any 2020, de forma permanent.

A partir d’aquesta data, quan es declari un episodi de contaminació per diòxid de nitrogen (NO2) s’activarà un ampli dispositiu d’avisos a la ciutadania que arribaran per informadors i pels diferents canals municipals, de TMB, d’altres operadors de transport públic i de BSM. També s’ofereix un servei d’alertes gratuït.

En cas d’episodi de contaminació s’activarà la taxa per a l’estacionament regulat de vehicles en calçada a la via pública, amb un increment de la tarifa de l’Àrea Blava i l’Àrea Verda de 2 euros/hora, als vehicles no residents, per als vehicles més contaminants, que se sumaran a la tarifa habitual.

En situació d’episodi de contaminació ambiental, els turismes que no disposin d’etiqueta ambiental de la DGT (Zero, Eco, C i B), no podran circular en la zona de baixes emissions. Concretament, els vehicles afectats per aquesta restricció seran els turismes que corresponen als cotxes de benzina anteriors al 2000 (anteriors Euro 3) i els dièsel anteriors al 2006 (anteriors Euro 4). Les furgonetes afectades són les anteriors a l’1 d’octubre del 1994 (pre-Euro1).

Més informació: http://ajuntament.barcelona.cat/qualitataire/

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar