03/08/2018

L’Anella Olímpica s’acosta a la ciutadania a través de l’esport, la cultura i l’entreteniment

Tothom qui vulgui podrà anar a entrenar a la pista de l’Estadi Olímpic Lluís Companys dintre del projecte “Vine a córrer a l’Estadi”

El projecte educatiu Visions STEAM Anella oferirà a més de 2.000 alumnes la possibilitat de formar-se en un entorn creatiu i d’innovació en disciplines com la Ciència, la Tecnologia, l’Enginyeria, les Arts i les Matemàtiques

L’Anella Olímpica esdevindrà, a partir del curs vinent, en un espai propi de la ciutadania, únic i plural, que contribueixi a la millora de la qualitat de vida dels barcelonins i barcelonines, mantenint un caràcter sostenible, viu i obert, i continuant com a gran referent internacional. Les actuacions es realitzaran al voltant de 3 eixos estratègics, l’esport, la cultura i l’entreteniment.

La Temporada 2018-2019 es presenta amb un marcat caràcter social  amb marcat caràcter social que vol acostant-se a les persones i mantenint-se a l’abast de tothom, un espai de ciutat sostenible mediambientalment i econòmica també pel que fa a la mobilitat. En matèria educacional es fomentarà el coneixement de les persones, que gaudiran d’experiències úniques durant tot l’any.

L’Anella Olímpica de Barcelona ha esdevingut un referent internacional entre les antigues instal·lacions olímpiques per la seva gestió i el seu estat de conservació. Es reconegut per la seva versatilitat i per la seva capacitat d’acollir diferents formats d’esdeveniments en els seus quatre espais: l’Estadi Olímpic, el Palau Sant Jordi, el Sant Jordi Club i l’Esplanada Olímpica. El gran nivell dels esdeveniments que acull ha estat possible per un esforç inversor continuat d’una mitjana de 1,5 M€ anuals en la última dècada. 

Una Anella per a tothom

L’Anella Olímpica és un espai viu de la ciutat, com ho demostra els més de 160 actes que s’hi van celebrar durant el 2017, que van mantenir l’espai amb activitat durant 325 dies. Entre esdeveniments culturals, familiars, esportius i actes socials es van generar a l’Anella més de 1 milió d’experiències. Durant el pròxim curs, l’activitat no només es mantindrà, sinó que es diversificarà i s’ampliarà en funció dels nous usos que en farà la ciutadania. 

Es produirà una democratització de l’esport a les instal·lacions olímpiques. A partir del mes de setembre, l’últim diumenge de cada mes i totes les festivitats locals, tindrà lloc el “Vine a córrer a l’Estadi”, on la pista d’atletisme de l’Estadi Olímpic Lluis Companys s’obrirà perquè tothom qui vulgui pugui anar-hi a córrer. A banda, a partir de 2019,   l’Estadi també estarà obert els dies previs a les curses emblemàtiques de la ciutat, com ara la Cursa de la Mercè, la dels Nassos i la Mitja Marató i Marató de Barcelona, perquè tothom que hi vulgui pugui anar a entrenar-se.

L’increment d’activitats a  l’estadi a la ciutadania queda palesa, també, amb el nou projecte educatiu Visions-STEAM Anella, que portarà més de 2.000 alumnes de 2n i 3r d’ESO a l’Anella Olímpica durant el pròxim curs escolar 2018-19. STEAM és l’acrònim format per les sigles, en anglès, de Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts i Matemàtiques, i fa referència a totes aquelles activitats i iniciatives educatives que interrelacionen aquestes disciplines. L’objectiu és el de mantenir motivat a l’alumne aportant creativitat i innovació de manera flexible i accessible, tenint en compte un component social a l’hora de realitzar l’aprenentatge.

Fomentant l’esport

L’esport és un dels eixos sobre el que l’Anella Olímpica ha pivotat des de la seva configuració inicial. Aprofitant l’experiència adquirida, i amb la democratització que permetrà l’ús continu de les instal·lacions per part dels barcelonins i barcelonines, es realitzarà una tasca de foment de l’esport entre el jovent i les escoles, que es compaginarà amb l’organització de grans esdeveniments esportius, un àmbit on l’Anella ja és referent mundial.

Una de les novetats de les activitats al voltant de l’esport és l’acostament a les escoles, amb la realització de circuits esportius escolars o, ja de cara a la temporada 2019-2020, diferents circuits per casals, oferint 5.000 places integrades dintre del Campus Olímpia. A banda, es mantindrà la celebració d’actes esportius de tota mena, com la Biatló Escolar o la Cursa El Corte Inglés, i també l’organització d’esdeveniments esportius ja consolidats, com el Trial Indoor o amistosos NBA, o la rebuda d’equips d’alt rendiment per a fer els seus stages, com han fet l’equip anglès del Tottenham o les seleccions de Xina i Qatar.

De cara a la temporada 2019-2020, a banda del ja esmentat circuit esportiu per a casals, també s’ha plantejat l’obertura de l’Estadi per a celebrar activitats de fitness a l’aire lliure,i finals esportives de rellevància.

Impuls a la cultura 

Les activitats incloses en el projecte Visions STEAM Anella seran determinants en l’impuls de la cultura. Aquest projecte educatiu, però, no serà l’única acció que s’implantarà a l’Anella Olímpica a nivell cultural. En aquest sentit es farà promoció de concerts i espectacles musicals, amb una potenciació més marcada de les arts escèniques i posant molt d’interès en la divulgació de l’arquitectura i la història de l’espai. Tot això tenint un compte l’accés inclusiu, perquè la cultura estigui a l’abast de tothom. 

Així, nous projectes que es duran a terme són els programes de lleure cultural inclusiu per col·lectius amb risc d’exclusió social, amb una projecció de 1.000 entrades a l’any, la realització de diferents concerts infantils i la promoció d’altres actes culturals escolars com el Dansa Ara o la Trobada de corals infantils. A banda, es seguiran acollint tot tipus de concerts i espectacles de primer nivell. 

Enriquir el temps d’oci 

Un altre dels eixos estratègics és l’entreteniment, per fer que els visitants que s’acostin a l’Anella visquin experiències úniques enriquint el seu temps d’oci, fomentant diverses alternatives d’oci divers i fomentant la singularitat de l’espai olímpic per a esdeveniments lúdics i creatius.

Entre les noves accions de cara a la nova temporada estan diverses jornades lúdiques com el primer concurs de fotografia artística al voltant de l’arquitectura de l’espai,  una trobada d’art urbà  o la instauració d’un Cinema a la Fresca. A més, es seguiran celebrant diversos actes de caire familiar, com la Festa dels Súpers, i col·laboracions amb diverses fundacions, com la Fundacio Soñar Despierto, així com el foment i la promoció del coneixement ja duts a terme en el passat, com la Fira BioCultura o diversos esdeveniments de desenvolupament empresarial.  

Una anella sostenible

L’Anella es potenciarà com a espai de ciutat sostenible en tots els eixos d’actuació. Es tindrà cura de la mobilitat sostenible, fomentant la circulació sense fums i augmentant el número d’endolls de càrrega de vehicles elèctrics. 

Tenir cura del medi ambient és una de les principals motivacions, i en aquest sentit es potenciarà la utilització de gots reutilitzables als esdeveniments que es realitzin a l’Anella, tenint en compte que l’any passat es van reutilitzar més de 285.000 gots. També es farà una tasca al voltant de la optimització de residus selectius i es substituirà la il·luminació convencional per LEDS, per tal de rebaixar el consum energètic. Tot, buscant un equilibri que permeti mantenir una sostenibilitat econòmica.

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar