17/04/2019

L’aparcament B:SM Mercat de Sant Antoni, candidat a millor aparcament europeu de l’any

Ha estat nominat als EPA Awards, els premis que atorga bianualment l’Associació Europea de Pàrquing

També ha quedat finalista el projecte de gestió integrada de l’aparcament de motos a Barcelona

Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) ha obtingut dues nominacions als premis EPA Awards, atorgats bianualment per l’Associació Europea de Pàrquing (EPA). L’aparcament B:SM Mercat de Sant Antoni ha quedat finalista en la categoria de Millor Aparcament Nou, mentre que el projecte de gestió integrada de l’aparcament de motos ha estat nominat a Millor Projecte d’Innovació.

L’aparcament del Mercat de Sant Antoni, inaugurat el maig de 2018 disposa d’una superfície de 14.239 m2 amb una capacitat per a 398 cotxes, (incloent-hi 10 places per a persones amb mobilitat reduïda i 7 per a vehicles elèctrics), 102 places per a motos (8 places per a elèctriques) i 20 places per a bicicletes. El jurat ha valorat els serveis que ofereix l’aparcament, així com la seva innovació tècnica pel que fa a accessibilitat adaptada, accés per reconeixement de matrícula, punts de recàrrega elèctrica la o seva sostenibilitat energètica.
 
El jurat ha nominat tmbé el projecte de gestió integrada de l’aparcament de motos, anomenat Motorbike Challenge. Parking can make it, i n’ha destacat la seva clara orientació en la millora de la qualitat de l’espai públic, així com la visió integradora que permet actuacions tant en superfície com als aparcaments subterranis.

Per un costat s’han redimensionat les places d’aparcament regulat en superfície per a motos, reubicant aquelles amb poca visibilitat i restringint l’aparcament en espais de vianants. I d’altra banda s’han transformat les places d’alguns aparcaments subterranis de la xarxa de B:SM, aprofitant l’espai restant per ubicar motos.

L’areaDUM, premiada al 2015

No és la primera vegada que l’EPA reconeix la tasca de B:SM. En l’anterior Congrés, al 2017, ja va obtenir una nominació pel projecte del Sistema d’Informació a l’Usuari (SIU), que proporciona a l’usuari una predicció sobre la disponibilitat de les places d’estacionament de l’AREA a una destinació i hora concreta. Per la seva banda, el projecte d’areaDUM, la nova regulació de les zones de càrrega i descàrrega, va guanyar el primer premi en la categoria de Millor Projecte d’Estacionament en Superfície.

El lliurement de premis tindrà lloc al setembre, en el marc del 19è Congrés de l’EPA que es celebrarà a Màlaga L’Associació Europea de Pàrquing, fundada al 1983, és l’organització que reuneix a les diferents associacions d’estacionament d’Europa, i que té com objectiu facilitar-ne la cooperació, l’intercanvi d’experiències professionals i el suport mutu al voltant de l’estacionament i la mobilitat urbana.


Tornar al llistat de notícies

 
Pujar