10/02/2020

L’app smou celebra el seu primer aniversari en ple creixement

Entre els serveis que ofereix es troben el pagament de l’estacionament regulat a Barcelona i part de l’Àrea Metropolitana, l’entrada automàtica als aparcaments B:SM i la xarxa de recàrrega elèctrica Endolla Barcelona

L’smou ja té més de 160.000 usuaris, que han superat els 3 milions d’operacions

L’app ha millorat l’experiència de l’usuari a l’hora de poder gestionar diferents aspectes de la seva mobilitat a través d’una única app

L’smou, l’aplicació de mobilitat personal de Barcelona que uneix en un mateix espai diferents serveis de mobilitat, ha celebrat aquesta setmana el seu primer aniversari. I ho fa en un context de ple creixement, tant pel que fa al seu ús per part dels usuaris i usuàries, com a nivell del serveis que ofereix a la ciutadania. L’últim dels serveis que s’ha afegit, el passat desembre, és l’Endolla Barcelona, la xarxa de recàrrega elèctrica de la ciutat, que es suma a l’entrada automàtica als aparcaments B:SM i a la possibilitat de pagar l’estacionament regulat a Barcelona i part de l’Àrea Metropolitana, entre d’altres.

En tan sols un any, l’smou ha aconseguit superar la xifra dels 160.000 usuaris, que han realitzat més de 3 milions d’operacions. A més, prova de la bona acceptació de l’app per part de la ciutadania també és la nota que ha assolit als Markets, els espais de descàrrega d’aplicacions, on té una puntuació de 4,7 sobre 5 tant a l’Apple Store  a Google Play, el mercat d’apps d’Android. En total, l’smou ha tingut gairebé 200.000 descàrregues.
 
L’smou ha permès, doncs, millorar l’experiència de l’usuari a l’hora de poder gestionar diferents aspectes de la seva mobilitat personal de manera fàcil i còmode a través del seu smartphone. Tota la informació que es mostra és personalitzable a través d’un sistema de filtres que els usuaris poden activar o desactivar en funció de les seves necessitats.

Es tracta d’una aplicació dinàmica i en constant creixement, que anirà evolucionant i incorporant nous serveis i funcionalitats. En aquest sentit, els propers passos que es duran a terme és la possibilitat d’utilitzar vals horaris i descomptes dels Aparcaments B:SM, la integració de nous municipis de l’Àrea Metropolitana o la incorporació del pagament de l’Àrea Verda per a Residents de Barcelona.
 
Una app, multitud de serveis

El servei més utilitzat d’smou és l’apparkB, que permet pagar l’estacionament regulat a Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern i Badalona, sense necessitat d’haver d’anar al parquímetre i pagar pel temps exacte d’estacionament, estalviant temps i agilitzant el procés. Això suposa un valor afegit pels usuaris, que poden moure’s per aquestes localitats i estacionar-hi des d’una única aplicació.
  
Pel que fa a Barcelona, un 30% dels tiquets diaris d’Àrea Blava o Verda que s’obtenen, es gestionen a través de l’smou, una xifra que segueix en constant augment i que mostra el nivell de digitalització i d’hàbits sostenibles de la ciutadania.

Així mateix, l’smou també permet a tots els usuaris que hagin activat el servei agilPark, l’entrada automàtica als aparcaments B:SM. La barrera de l’aparcament s’obre automàticament a través d’un lector de matrícula i el pagament de l’estada es realitza mitjançant el mòbil en el moment de la sortida.

L’últim dels serveis que ha incorporat l’smou ha estat l’Endolla Barcelona, la xarxa pública de recàrrega elèctrica. Des del passat desembre, els usuaris de vehicle elèctric poden carregar-lo directament a través del mòbil i de manera molt senzilla. Tots els punts de recàrrega, tant els que es troben al carrer com els que estan als Aparcaments B:SM, incorporen un codi QR, a través del qual s’activa la recàrrega amb el propi telèfon mòbil.  A més, l’app també permet fer una reserva de 20 minuts dels punts que es troben al carrer, així com consultar la ubicació i disponibilitat en temps real dels més de 500 punts de recàrrega de la xarxa.

A banda, els usuaris de l’smou també poden trobar informació sobre la xarxa d’Aparcaments B:SM, el Bicing o els carsharings Drivy i Ubeeqo o la xarxa completa de carrils bici. Tota aquesta informació es mostra al mapa de la pantalla principal d’smou mitjançant un sistema de capes superposades, que fa que es tingui, en tot moment, una visió clara i entenedora dels serveis que té a prop.

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar