22/09/2021

L’app smou protagonitza un Automobile Barcelona enfocat a la innovació i la mobilitat sostenible

Per primer cop, el saló de l’automòbil de Barcelona acull una aplicació de mobilitat sostenible

L’app és una clara aposta per la innovació i la mobilitat sostenible a la ciutat de Barcelona mitjançant un model de col·laboració público-privada

Més de 450.000 usuaris confien en smou per planificar els seus desplaçaments diaris a Barcelona i la seva Àrea Metropolitana

En destaca Endolla Barcelona, la xarxa pública de recàrrega elèctrica, punta de llança de la nova mobilitat a la ciutat i una de les més grans d’Europa

L’smou, l’aplicació de mobilitat personal de Barcelona que aplega diferents serveis en un únic espai, serà present a l’Automobile Barcelona 2021, el saló de l’automòbil organitzat per Fira de Barcelona. A l’edició d’enguany tindrà especial rellevància l’aposta per l’electromobilitat i els nous models de mobilitat personal i compartida.

En aquest context, l’smou hi serà present amb un estand de 250 m2 situat a l’entrada del Pavelló 8 del Recinte de Montjuïc, on també hi haurà els estands de les principals marques d’automòbils amb seu a Catalunya, entre d’altres. És el primer cop que una aplicació de mobilitat ocupa un espai al saló, on smou hi aportarà els valors de la innovació i la mobilitat compartida i sostenible.

El compromís d’smou amb l’Automobile Barcelona 2021 va més enllà, ja que n’és patrocinador oficial, tindrà presència als accessos al saló i a la pantalla central de la plaça de l’Univers, i també facilitarà la mobilitat dels visitants oferint-los, a través de la pròpia app, 30 minuts d’estacionament a l’aparcament de la xarxa B:SM Rius i Taulet-Fonts Monjuïc-Fira.  

Un espai per conèixer la proposta de B:SM per a la mobilitat del futur

L’estand de l’smou estarà dividit en tres grans espais dedicats a donar a conèixer els diferents serveis i les solucions de mobilitat que proposa l’app.
Per una banda, hi haurà una zona dedicada exclusivament al servei Endolla Barcelona on el visitant trobarà un carregador elèctric i podrà conèixer els reptes i la futura expansió de la xarxa de punts de càrrega pública més gran de l’Estat.

Per altra banda, hi haurà un espai dedicat a descobrir la transformació cap al nou concepte de Hub de Mobilitat dels aparcaments B:SM per oferir solucions de mobilitat integrada més enllà del mateix estacionament.

Una app, multitud de serveis

L’smou és una aplicació que afavoreix la intermodalitat en la mobilitat, de manera senzilla, intuïtiva, sostenible i segura, i permet planificar i personalitzar els desplaçaments de manera fàcil i ordenada, sense necessitat de descarregar-se diverses aplicacions.

Pel que fa a l’estacionament, amb l’smou pots veure la disponibilitat de places dels aparcaments BSM, Saba i Bamsa, i entrar automàticament per lectura de matrícula als aparcaments BSM. L’app també incorpora la gestió de l’estacionament en superfície a Barcelona i a 10 municipis més de l’Àrea Metropolitana: Badalona, Castelldefels, Esplugues de Llobregat, El Prat de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Montgat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i l’última incorporació, Sant Boi de Llobregat. Els usuaris poden gestionar a través d’smou més de 90.000 places regulades al carrer de manera molt fàcil i còmoda, i sense necessitat d’anar al parquímetre i pagant només pel temps exacte d’estacionament.

A través de l’smou els usuaris tenen també accés als 594 punts de la xarxa pública de recàrrega elèctrica Endolla Barcelona, per carregar el seu vehicle elèctric directament a través del mòbil. Tant els que es troben al carrer com els que estan als Aparcaments B:SM, incorporen un codi QR, a través del qual s’activa la recàrrega amb el mateix telèfon mòbil.  A més, l’app també permet fer una reserva de 20 minuts dels punts que es troben al carrer, així com consultar la ubicació i disponibilitat en temps real.

L’smou és, també, l’aplicació oficial del Bicing. Els usuaris i usuàries del servei poden agafar bicicletes de forma còmoda i segura amb el mòbil, a través d’un codi QR, fer una reserva de les bicicleta mecàniques per un temps de 5 minuts, crear rutes o geolocalitzar les estacions més properes, entre moltes d’altres funcionalitats.

I la mobilitat compartida integrada a smou continua amb la resta d’operadors de vehicles compartits de la ciutat. Els usuaris i usuàries poden consultar la ubicació i informació dels gairebé 10.000 vehicles de bicisharing i motosharing amb llicència a Barcelona. Així mateix, també estan presents els vehicles de carsharing, amb l’última incorporació de l’operador Virtuo.

L’smou, en constant creixement

L’smou aposta per la integració de diferents serveis de mobilitat en una única app per oferir una millor experiència a la ciutadania gràcies a la seva facilitat d’ús, seguretat i comoditat. L’aplicació està en constant procés de millora i, només dos anys després del seu llançament segueix creixent tant en serveis, com en usos i usuaris.

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar