12/07/2016

L'Embruixabruixes ja roda al Tibidabo

Jaume Collboni, President de B:SM i 2n Tinent d’Alcalde va ser l'encarregat d'inaugurar l'atracció, destacant la "consolidació del creixement del Parc públic del Tibidabo amb la renovada atracció" i l'aposta ferma del Govern Municipal per la innovació i les noves tecnologies

El passat dissabte dia 9 de juliol va tenir lloc la inauguració de l’Embruixabruixes, la nova atracció del Parc d’Atraccions Tibidabo. L’acte va comptar amb la presència de Jaume Collboni, President de B:SM i 2n Tinent d’Alcalde; del Regidor de Sarrià Sant-Gervasi, Daniel Mòdol; i de la directora del Parc, Rosa Ortiz, que han inaugurat l’atracció fent-hi el primer viatge. Collboni va destacar la consolidació del "creixement del Parc públic del Tibidabo" amb el renovat Embruixabruixes "que es posa al servei del món màgic dels infants de la mà de les noves tecnologies". 

La reforma es basa en les projeccions i els elements virtuals i també conserva el guardià de l'atracció, conegut ja pels usuaris del parc, en Buri Buri. Els valors del Parc com són la solidaritat, l'educació i la sostenibilitat també estaran integrats en el recorregut. L'atracció potenciarà també l'esperit pedagògic que ja manifesta a través de les noves tecnologies, per a transmetre i fer entendre les pocions i els encanteris que les bruixes, bruixots i fades elaboren cada dia. L'Embruixabruixes ens endinsa en un món imaginari sense límits amb l'ús de la tecnologia més avançada del moment: hologrames, entorns virtuals, mapping, leds i retroprojeccions, entre d'altres. 

Amb aquesta renovació, el Parc d’Atraccions Tibidabo dóna l’adéu definitiu al "Magatzem de les Bruixes i els Bruixots", el nom que rebia antigament l’atracció, dissenyada originalment al 1915 per l’enginyer del Parc, Marià Rubió i Bellver. El seu primer nom va ser el “Ferrocarril Aèri” per unir dues de les principals novetats del moment: el ferrocarril i l’aviació. Durant aquest segle de vida l'atracció havia tingut dues remodelacions importants, l'any 1991 quan va passar a anomenar-se "Aeromagic", al 2005 amb el “Magatzem de les Bruixes i els Bruixots”.

L’actual remodelació és obra de l’arquitecte català Josep Miàs, que ha projectat la reforma amb el mateix esperit de quan es va crear l’atracció: el canvi i la revolució. 

El creador del projecte: Josep Miàs Architecs

Josep Miàs va titular-se en Arquitectura a l’any 1992 per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya (ETSAB, UPC). Des del 1990 fins al 2000, va treballar a l’oficina d’Enric Miralles com arquitecte associat. Al 2000, va fundar MiAS Arquitectes, la seva pròpia oficina. Miàs es conegut mundialment per obres com el Fontanals Golf Club, el Centre de la ciutat de Banyoles, la urbanització, el mercat de la Barceloneta, l’edifici 22@ Plug-in Barcelona, entre d’altres. 

La seva feina, desenvolupada intensament i precisa, ha rebut diversos premis nacionals i internacionals, entre d’altres destaquen: el Premi Internacional d’Arquitectura en Pedra, el Premi Edificio Archdaily, del Premi d’Arquitectura i Urbanisme de la Ciutat de Barcelona, el Premi d’arquitectura de Girona, el Premi al Millor Arquitecte Català, el Premi a la Construcció de Catalunya o el Premi de Arquitectura APLUS al Millor Edifici Educatiu d’Espanya. Les seves obres són publicades i exhibides internacionalment a Barcelona, Madrid, París, Frankfurt, Zuric, Berlín, Kíev, Londres, Sao Paulo, Venezia i Singapur, entre d'altres. Conferenciant i crític en moltes Universitats Internacionals exerceix de professor d’Arquitectura a l’ETSABarcelona, l’UNISS Alghero i The Bartlett.

Tria de la proposta 

L’elecció de la proposta guanyadora, d’entre totes les rebudes, es va realitzar mitjançant la reunió d’un jurat, composat per membres de PATSA, de BSM i d’experts en el món dels parcs d’atraccions i de l’educació com el Sr. Guillermo Cruz, President de l’Associació de Parcs d’atraccions d’Espanya (AEPA) i el Sr. Ricard Huguet, Gerent de Invenio Learning by doing i expert en la metodologia d’aprenentatge LEGO Education. La proposta guanyadora per unanimitat, va resultar ser la més atractiva pel públic, la més innovadora pel que fa al seu nou recorregut així com la que permetia major versatilitat i renovació dins del mateix espai.

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar