26/04/2018

Les places d’AREA exclusives per a residents passen a ser de color blanc

S’inicia el repintat de totes les places d’estacionament exclusives per a residents de Barcelona, que passen de color verd a blanc, i incorporen la paraula ‘RESIDENTS’

El pròxim dilluns 30 s’iniciarà una actuació per repintar totes les places d’AREA exclusives per a residents de Barcelona. A partir d’ara, aquestes places tindran un disseny exclusiu, deixaran el color verd per passar a ser blanques i portaran inscrita la paraula ‘RESIDENTS’, també en color blanc. El canvi de color no implica cap canvi en els drets d’ús de les places, que mantindran els mateixos drets que tenien fins aquest moment, ni tampoc suposa un canvi en el número de places existents.

Aquest nou disseny de les places d’estacionament exclusiu per a residents s’ha desenvolupat en resposta a diferents suggeriments de ciutadans i usuaris de l’AREA, i té la intenció de fer més entenedora la identificació de la plaça i, així, evitar confusions amb les places verdes, que si permeten l’accés a vehicles forans (no residents) en horaris de regulació.

Està previst que el repintat es realitzi segons les dates següents:

Nucli antic Gràcia    30/04 – 09/05
Nucli antic Sarrià    10/05
Camp de l’Arpa del Clot    11/05 – 17/05
Ciutat Vella    17/05 – 24/05
Barceloneta    25/05 – 06/06

Zones amb places d’estacionament exclusives per a residents

Les zones exclusives de resident són espais on només els veïns poden estacionar els seus vehicles. Actualment, hi ha places exclusives residents al districte de Ciutat Vella, al nucli antic de Gràcia, al nucli antic de Sarrià, al Camp de l’Arpa i, més recentment, les incorporades ja amb el nou disseny de la Zona 25 El Carmel.
D’aquestes zones, les places exclusives residents dels barris de La Barceloneta i El Born (districte de Ciutat Vella) tenen horari de regulació exclusiva per a residents 24h; mentre que la resta de places exclusives per a residents tenen horari de regulació de 08.00 a 20.00 hores.
 
Gestió de l’estacionament amb l’app ONaparcar residents

Els residents poden gestionar el seu estacionament de manera fàcil, àgil i flexible estacionament amb l’app gratuïta ONaparcar residents, ja que permet expedir el tiquet des de l’aplicació sense necessitat de buscar un parquímetre ni fer-ho a través de la pàgina web. A més, tampoc cal retornar al cotxe a deixar un tiquet en paper, ja que al fer-ho de manera telemàtica els vigilants de l’AREA podran comprovar la validesa de l’estacionament comprovant la matricular des de la pròpia aplicació. La durada permesa dels tiquets emesos per l’app pot ser des de només un dia o fins al darrer dia laborable de 2018.

Aquesta aplicació la fan servir més de 50.000 residents per gestionar els seus tiquets d’estacionament com a resident a Barcelona, un 52% dels residents registrats a l’AREA de Barcelona que utilitzen de forma activa aquest tipus d’estacionament en superfície.

Més informació a www.areaverda.cat

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar