16/11/2021

L’Estació Barcelona Nord esdevé el nou espai de referència del turisme de proximitat

Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) ha renovat i modernitzat els espais de l’Estació per convertir-la en el nou hub de mobilitat turística sostenible

El trasllat a l’Estació d’algunes línies que fins ara sortien del centre de la ciutat ha pacificat les zones de major congestió, i permet concentrar en un mateix espai els fluxos d’arribades i sortides de Barcelona

Es millora així l’experiència i seguretat dels usuaris i usuàries, que disposaran d’un espai modern amb tots els serveis necessàries i les màximes garanties de comoditat i confort

S’ha transformat l’entrada principal per acostar-la a l’estació de Metro i Rodalies d’Arc de Triomf, dotant l’Estació de major connectivitat amb el transport públic

L’Estació d’Autobusos Barcelona Nord ja ha culminat el procés de transformació que l’ha portat a convertir-se en el nou hub de mobilitat turística de la ciutat, concentrant en un mateix espai els fluxos d’arribades i sortides de Barcelona. Aquesta transformació forma part d’un projecte global, promogut per les regidories de Mobilitat i Turisme de l’Ajuntament i Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), que té per objectiu regular la mobilitat d’autocar i pacificar el centre de la ciutat.

Els objectius d’aquest projecte són els d’afavorir el turisme cultural i de proximitat, fomentar el transport col·lectiu de qualitat i millorar l’experiència en el servei, millorar la connectivitat entre diferents modes de transport públic i guanyar espai públic per la ciutadania, tot contribuint a la política global de mobilitat sostenible de la ciutat.

A més, l’Estació ha modernitzat els seus serveis i s’han reformat els espais, n’és exemple l’obertura d’un nou accés que connecta amb l’estació de Metro i Rodalies d’Arc de Triomf. Aquesta connectivitat amb altres tipologies de transport i la seva ubicació central a la ciutat, fan de l’Estació Barcelona Nord l’espai de referència per a les principals excursions i sortides turístiques de la ciutat.

Una nova entrada principal, connectada amb el transport públic

La transformació de l’Estació ha comportat una restauració, adequació i modernització  dels seus espais, per acollir amb les màximes garanties de comoditat i confort, tant a usuaris i usuàries com a les empreses de transport.

L’antiga zona del restaurant s’ha reformat i ara és la porta d’entrada al nou espai que dóna la benvinguda a l’estació, acostant l’entrada principal al punt més pròxim de Metro i Rodalies d’Arc del Triomf, situat just davant de la façana principal. Seguit de la nova entrada principal a l’estació s’ubica el nou Espai de la Mediterrània, una zona destinada a atendre als usuaris i usuàries de les excursions turístiques i pensada també com a sala d’espera, amb accés directe a les dàrsenes d’on surten els autocars.

També s’ha construït una nova cafeteria perquè les persones viatgeres puguin gaudir dels millors serveis abans o després del seu viatge a Barcelona.   

La transformació de l’Estació d’Autobusos Barcelona Nord s’ha completat amb un restyling de la seva imatge, un logo més modern i una renovació integral de la pàgina web, millorant-ne la seva usabilitat.

Noves excursions i oficines turístiques

Per tal de pacificar el centre de la ciutat i regular la mobilitat d’autocar, l’Estació s’ha convertit en el punt central d’arribada i sortida de passatgers de les línies turístiques o discrecionals que abans feien parada a diferents punts de Barcelona. Amb aquest trasllat, es millora també la seguretat dels usuaris i usuàries d’aquestes línies, i beneficia la qualitat del servei dels operadors, ja que Barcelona Nord disposa de infraestructures necessàries per gestionar aquests fluxos de passatgers, prestant tots els serveis que es requereixen.

Un exemple d’aquest canvi és el del Tibibus, la llançadora que connecta el centre amb el Tibidabo, que abans sortia de Plaça Catalunya i que opera des de l’Estació des del passat juny. També al juny, van iniciar la seva activitat a l’Estació l’empresa Julià Tours, que hi ha traslladat les seves oficines centrals, i Catalunya Bus Turístic, oferint altres excursions a diversos punts turístics com Montserrat, Port Aventura o el Camp Nou Experience.

Barcelona Turisme també hi ha instal·lat una nova oficina d’informació, oferint un plus a l’experiència als usuaris i usuàries de l’Estació, que tindran a la seva disposició informació de qualitat sobre l’oferta turística i cultural del territori.

A banda de les noves excursions, l’Estació manté la seva activitat principal de línies regulars que connecten amb destinacions nacionals i internacionals, i continua oferint sortides en autocar a la neu, concretament a la Molina i Masella, amb l’Skibus de l’Empresa Viatges Plus, del Grup Sagalés.

L’activitat de l’Estació s’acosta als nivells d’abans de la pandèmia

El tercer trimestre d’aquest 2021, coincident amb els mesos d’estiu, ha comptat amb 28.332 expedicions, superant amb escreix les dades de 2020, en plena pandèmia, i apropant-se a les dades de l’any anterior, assolint gairebé un 70% de l’activitat del mateix període durant el 2019. En aquest trimestre, ha destacat l’increment significatiu de línies regionals i les internacionals, sobretot les que connecten amb França.

En els darrers 5 anys, més de 10 milions de viatgers i viatgeres han passat per l’Estació, registrant més de 600 mil expedicions. Aquests volums s’han assolit garantint un alt nivell dels serveis tal i com es confirma amb la valoració dels usuaris a les enquestes de satisfacció, que l’any 2020, tot i l’impacte de la Covid-19, va ser de 8 punts sobre 10.


Tornar al llistat de notícies

 
Pujar