23/12/2015

L’Oli celebra el seu primer aniversari

És una cria de mona aranya, una espècie en perill crític d’extinció segons la llista vermella de la UICN

L’Oli, la cria de mona aranya del Zoo de Barcelona, celebra el seu primer any de vida. Aquest aniversari representa un èxit pel Zoo, ja que la seva mare el va abandonar després de donar a llum i les cries de primat no poden sobreviure sense una adequada cura parental, com moltes altres espècies. Per aquesta raó, els cuidadors de la secció han tingut cura de l’Oli vigilant el seu correcte desenvolupament (en torns inicials de 24 hores) i ha estat alimentat amb biberó.

Als sis mesos es va començar el programa de socialització de l’Oli amb la seva família, que va avançant a bon ritme però que encara continua. La cria es pot veure a la instal·lació interior de les mones aranya amb la família a les hores centrals del dia.

La mona aranya està catalogada com a espècie en perill crític d’extinció a la llista vermella de la Unió Internacional per la Conservació de la Natura (UICN). Les principals amenaces que pateix l’espècie, originària de l’Amèrica del Sud, són la desforestació i la fragmentació de la selva tropical i la caça furtiva. Si no es canvien aquestes tendències, no està garantida la seva supervivència en el seu hàbitat natural.  

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar