28/01/2019

Neix smou, la nova app de mobilitat de Barcelona

Els usuaris i usuàries ja poden descarregar l’aplicació mòbil en dispositius iOS i Android

A partir d’avui, ja es pot obtenir el tiquet de l’AREA a través d’smou, que permet pagar l’estacionament regulat en superfície (AREA) de manera fàcil i còmode sense necessitat d’anar al parquímetre

L’objectiu d’aquesta nova app és la de millorar l’experiència dels usuaris, unificant aplicacions i integrant en un mateix espai diferents serveis de mobilitat de B:SM de manera més fàcil, còmoda i intuïtiva

Ja està aquí smou, la nova app de mobilitat de Barcelona  que uneix en un mateix espai diferents serveis de mobilitat, i que neix amb la voluntat de millorar l’experiència dels usuari, oferint-los un ús més intuïtiu, còmode i àgil i facilitant-ne l’accés. Els usuaris disposaran d’informació al voltant de la mobilitat de manera centralitzada i d’un accés directe cap als principals serveis de mobilitat de Barcelona de Serveis Municipals, com l’AREA, els Aparcaments B:SM o la xarxa pública de recàrrega elèctrica, sumant a partir d’aquesta base, informació de serveis de mobilitat complementaris.

Smou està disponible per descàrrega per dispositius iOS, a l’Apple Store i per Android a través de Google Play.

Un dels principals serveis de mobilitat que ofereix smou és el de poder pagar l’estacionament regulat en superfície a través del mòbil mitjançant l’apparkB, que fins ara disposava d’una aplicació específica, però que ha evolucionat per integrar-se a la nova app.

En aquest sentit, els usuaris ja poden obtenir el tiquet de l’AREA a través d’smou de la mateixa manera que ho feien fins ara, pagant només pel temps exacte d’estacionament, i sense la necessitat de desplaçar-se al parquímetre ni de deixar el tiquet físic al cotxe. Per tal de facilitar la inscripció de tots els usuaris cap a smou, l’aplicació apparkB continuarà en funcionament durant dues setmanes més, i a partir del 15 de febrer deixarà de ser operativa.

Més informació, totalment personalitzable

La pantalla principal d’smou mostra un mapa on es visualitza tota la informació. A més, l’app aporta un valor afegit de cara a l’usuari, ja que és totalment personalitzable. L’usuari pot escollir els serveis i la informació que vulgui visualitzar en cada moment, a través d’uns filtres. La informació es mostra en un sistema de capes superposades al mapa, que fa que es tingui en tot moment, una visió clara i entenedora dels serveis que té a prop.
 
A banda de facilitar l’obtenció dels tiquets de AREA de manera fàcil i còmode, smou ofereix molta més informació de serveis de mobilitat de la ciutat, mostrant també la ubicació d’aparcaments i punts de recàrrega elèctrica públics, així com la oferta i localització de vehicles de mobilitat compartida.

En aquest sentit, el mapa mostra la ubicació dels 44 aparcaments municipals de la xarxa d’aparcaments B:SM, i la informació completa de cadascun d’ells, com l’horari, les tarifes o els serveis dels que disposa. Un dels serveis que s’ofereixen als aparcaments són els punts de recàrrega per a vehicles elèctrics de la xarxa pública de recàrrega Endolla Barcelona, punts que també es poden trobar en superfície.

L’smou també mostra d’un sol cop d’ull si el punt de la xarxa pública de recàrrega està en un aparcament, i per tant permet carregar el vehicle mentre està estacionat, o si pel contrari es troba en superfície, el que permet carregar-lo fent una parada a la via pública. L’usuari podrà conèixer, a més de la ubicació, el número d’espais de recàrrega de cada un dels punts, si és específic per cotxe o moto, i el tipus d’endoll que s’hi pot connectar.

S’integra també el Sistema d’Informació a l’Usuari (SIU), que proporciona la predicció sobre la disponibilitat de les places d’estacionament de l’AREA a una destinació i hora concreta. Això suposa una millora directa en l’experiència de l’usuari pel que fa a la reducció del temps de recerca d’una plaça d’estacionament a la ciutat i, conseqüentment, impacta positivament al medi ambient ja que redueix el trànsit de proximitat i l’impacte de la contaminació.
 
La mobilitat compartida també està present a smou, amb la presència dels vehicles compartits de Drivy i el protagonisme de la bicicleta compartida. En aquest sentit, tota la informació referent al Bicing està inclosa dintre d’smou, mostrant la ubicació de les noves i velles estacions i posant èmfasi en la transició cap al nou Bicing. A més, smou mostra també tota la xarxa de carrils bici de la ciutat.

Com començar utilitzar a smou

El registre es pot fer de manera estàndard a través de la pròpia aplicació o de la pàgina web www.smou.cat.

Aquelles persones que ja siguin usuàries d’apparkB només s’han de descarregar l’aplicació i iniciar sessió amb el mateix nom d’usuari i contrasenya que estaven utilitzant fins ara. El seu perfil es traspassarà d’una app a una altra de manera automàtica, i podran continuar gestionant els tiquets d’estacionament de la mateixa manera, a la vegada que obtindran accés als nous serveis i informació.

 

 

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar