16/09/2016

Neix una cria de cangur vermell al Zoo de Barcelona

La nova cria ja se l’ha pogut veure a estones fora del marsupi, la bossa que els cangurs tenen al ventre

El Zoo de Barcelona ha donat la benvinguda a una cria de cangur vermell. El petit cangur encara es troba al marsupi, aquesta espècie de bossa que els cangurs tenen al ventre i que afavoreix al desenvolupament de la cria durant els pròxim 8 mesos. La posició en la que es troba es cap per avall, ja que d’aquesta manera té accés a les mames de la seva mare, que es troben a la part inferior. Tant la mare com la cria estan en perfecte estat de salut i poden ser visitats a la seva instal·lació del Zoo.

La cria és filla d’una femella arribada el novembre de 2015 del Zoo d’Emmen (Holanda). Aquests animals tenen una gestació molt curta de 33 dies i s’acaben de desenvolupar-se al marsupi durant els 8 mesos posteriors i després entren només per alletar-se. Els nostres animals formen part d’un programa de control de poblacions Studbook de l’Associació Europea de Zoos i Aquaris (EAZA).

Aquest tipus d’espècie es reprodueix de forma puntual, quan les condicions ambientals són favorables. Com passa en altres espècies, l’aparellament pot tenir lloc just després de donar a llum. Normalment neix una sola cria al cap de 33 dies de gestació i puja per l’abdomen de la mare fins arribar el marsupi, on s’hi queda durant 8 mesos aferrada als mugrons per alimentar-se i afavorir el correcte creixement de l’animal. No obstant, després d’aquests 8 mesos, la cria segueix entrant al marsupi puntualment per mamar fins que assoleix la maduresa sexual. 

Per veure el vídeo de la cria de cangur, fes clic aquí

 

 

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar