02/02/2016

Neix una mona aranya al Zoo de Barcelona

La mona aranya està catalogada espècie en perill crític d’extinció a la llista vermella de la UICN

El passat 12 de gener va néixer al Zoo de Barcelona una cria de mona aranya, que segons les primeres observacions realitzades pels cuidadors es troba en perfecte estat de salut i que ja pot ser visitada a la seva instal·lació. Aquesta es la segona cria de mona aranya que neix al Zoo en poc més d’un any, després de la seu germà Oli, que recentment ha celebrat el seu primer aniversari.

La mare es la Perla, una mona aranya de gairebé 7 anys que va arribar a Barcelona l’any 2012, procedent del Zoo de Wilhelma (Stuttgart). La Perla també es troba en un bon estat de salut i, tot i que al passat va tenir problemes per cuidar de la seva primera cria a causa de la seva inexperiència, en aquesta ocasió s’està comportant com una mare exemplar, cuidant i protegint a la nova cria i apropant-se al pare.
 
En perill crític d’extinció


La mona aranya està catalogada com a espècie en perill crític d’extinció a la llista vermella de la Unió Internacional per la Conservació de la Natura (UICN), ja que en els últims 45 anys les poblacions naturals s’han reduït en un 80%. Les principals amenaces que pateix l’espècie, originària de l’Amèrica del Sud, són la desforestació de la selva tropical i la caça furtiva, ja que la seva carn és força apreciada en moltes regions de la seva àrea geogràfica.
Les previsions indiquen que, si no canvien les condicions actuals, és probable que l’espècie pugui desaparèixer en un termini aproximat de 45 anys.
 
L’espècie forma part d’un Programa Europeu d’Espècies en Perill d’Extinció (EEP) composat per 11 institucions, entre les que es troba el Zoo de Barcelona, coordinades per l’Associació Europea de Zoos i Aquaris (EAZA). La població europea total consta  66 individus (28 mascles, 35 femelles i 3 cries, encara sense sexar). A Barcelona hi viu una família amb un mascle reproductor, tres femelles i tres mascles petits nascuts en els últims anys, als que ara es suma la nova cria.

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar