01/03/2021

Neix una mona aranya, espècie en perill crític d’extinció, al Zoo de Barcelona

El Zoo participa en el Programa Europeu d’Espècies en perill d’extinció (EEP) d’aquesta espècie de mona, catalogada en perill crític segons la llista vermella de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura

La cria es troba en perfecte estat de salut i està sent protegida en tot moment per la seva mare

El passat mes de gener va néixer al Zoo una cria de mona aranya, una espècie en perill crític d’extinció segons la llista vermella de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura. El Zoo de Barcelona participa activament en el Programa Europeu d’Espècies en perill EPP, coordinat per l’Associació Europea de Zoos i Aquaris (EAZA).

La cria, de la que encara es desconeix el sexe, es troba en perfecte estat de salut i està sent protegida en tot moment per la seva mare. El rol de la mare és molt important en aquests moment per la resta de femelles del grup, que poden observar i aprendre com està cuidant a la cria. Actualment al Zoo de Barcelona i un grup familiar d’un mascle, tres femelles adultes, una d’elles d’edat avançada, i 4 femelles més joves, nascudes entre 2016 i 2019. La població actual de l’EEP consta de 69 individus: 32 mascles, 35 femelles i 2 encara sense sexar, repartits en 16 institucions.

Els EEP són programes europeus que tenen la funció d’assegurar la supervivència i el bon estat d’una població autosostenible de les espècies en perill d’extinció, a través de la qual vehicular l’educació per a la conservació i promoure el suport a activitats de conservació que es desenvolupin al medi natural. Aquesta població serveix a més de reserva per fer possible el reforç de les poblacions naturals i la reintroducció de l’especies al seu hàbitat natural, quan les circumstàncies ho permetin.
 
En perill crític d’extinció a la Natura

La població natural d’aquesta espècie, que habita a les selves del nord de l’Amèrica del Sud, està disminuint de manera preocupant i ens els últims 45 anys s’ha reduït en un 80% Les principals amenaces que pateix l’espècie, originària de l’Amèrica del Sud, són la desforestació de la selva tropical i la caça furtiva, ja que la seva carn és força apreciada en moltes regions de la seva àrea geogràfica.

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar