15/05/2015

Neixen dos noves cries de goril·la al Zoo de Barcelona


Les mares són filla i neta de Floquet de Neu, i amb aquests dos naixements ja són 3 les cries de goril·la nascudes al Zoo de Barcelona els últims 2 mesos

El Zoo de Barcelona ha donat al benvinguda a dues noves cries de goril·la, i ja sumen tres naixements de goril·la al Zoo en el últims 2 mesos, després del naixement de l’Akiba, a finals del març passat, el que indica la vitalitat del grup i la bona tasca dels professionals que se’n fan càrrec. Ambdues cries es troben en perfecte estat de salut segons les primeres exploracions realitzades pels cuidadors, i tant la seva evolució com la de les mares està sent molt positiva. El goril·la de plana occidental és una espècie en perill crític d’extinció segons la Unió Internacional per la Conservació de la Natura.

La primera de les cries va néixer el’1 de maig. La seva mare, Machinda, és la goril·la més veterana del Zoo, amb 37 anys, i és filla de Floquet de Neu. Degut a la seva experiència, és una mare amorosa que dóna a la seva cria totes les cures necessàries i que l’amamanta perfectament. El pare de la cria és Xebo, que també ho és de l’Akiba, i se’l veu content i alerta protegint a la seva filla.

El segon naixement es va produir al cap de dos dies La mare és la Ntua, néta de Floquet, que amb gairebé 9 anys ha tingut la seva primera filla, però tot i que es nota la seva inexperiència, l’atenció que li presta a la seva filla està sent exemplar. El pare de la segona cria és l’Ebobo, un mascle de 15 anys que va arribar a Barcelona el 2011 procedent del zoo de Budapest.

En perill d’extinció

El goril·la de plana occidental forma part de la llista vermella segons de la Unió Internacional per la Conservació de la Natura, ja que es tracta d’una espècie en perill crític d’extinció. Actualment, segons la GRASP (Great Apes Survival Partnership), no queden més de 225.000 exemplars de goril•la al seu habitat natural.

La caça furtiva i el comerç il·legal són dues de les gran amenaces que pateix l’espècie, originària de l’Àfrica Occidental, que també veu com el seu hàbitat es veu reduït degut a la tala d’arbres i la introducció de cultius. Darrerament ha incrementat la mortalitat de goril·les degut al virus d’Ebola.

El naixement de les tres cries de goril·la s’emmarquen dintre del Programa Europeu de Reproducció i Conservació en captivitat (EPP Goril·les) que garanteix una població ex situ sostenible genètica i demogràficament, amb garanties sobre uns nivells adequats de benestar per a l’espècie. La població ex situ actual a Europa està formada per 463 individus (211  mascles i  252 femelles)

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar