23/06/2016

Neixen dues cries de gasela mohor al Zoo de Barcelona

L’èxit reproductiu de l’espècie al Zoo ha permès enviar, per recomanació de l’EAZA, tres femelles a un Zoo de Portugal, i un mascle a un Zoo francès

El Zoo de Barcelona ha donat al benvinguda a dues noves cries de gasela dama mohor, una espècie que es troba en perill crític d’extinció al seu hàbitat natural. La primera de les cries, va néixer el passat 19 de febrer, i la segona el 24 de maig. Sumant aquestes dos cries, que són femelles, ja són 6 gaseles les nascudes al Zoo en l’últim any i mig, el que indica la vitalitat del grup i la bona tasca dels professionals que se’n fan càrrec.

La mare de la segona de les cries, malauradament, va morir, i la cria està sortint endavant gràcies a les atencions dels seus cuidadors. La petita gasela viu amb el grup, i és alimentada, de 4 a 5 cops al dia, amb biberons de llet ovina en pols i llet fresca d’una cabra del Gabon del Zoo.

Les gaseles mohor del Zoo formen part del Programa Europeu d’Espècies en Perill d’Extinció (EEP) de l’Associació Europa de Zoos i Aquaris (EAZA). Gràcies a l’èxit reproductiu de l’espècie al Zoo de Barcelona, per recomanació de l’EEP s’han pogut enviar tres femelles al Zoo Quinta Santo Inácio, a Portugal, i un mascle al Zoo francès de Doué la Fontaine. La família actual del Zoo de Barcelona està integrada per un mascle i 6 femelles, entre elles les dos 

En perill crític d’extinció crític

La Gasela Dama Mohor (Nanger dama mhorr) és una rara subespècie de gasela que viu en regions subdesèrtiques del sud del Marroc i el Sàhara Occidental. Està catalogada per la Unió Internacional per la conservació de la Natura (UICN) com a espècie en perill crític d’extinció. Les principals amenaces que pateix aquesta espècie són la caça indiscriminada i la pèrdua i degradació del seu hàbitat natural a causa de la pastura excessiva d’animals domèstics, i incrementada per l’expansió de la ramaderia.

El Zoo de Barcelona reprodueix aquesta espècie per la seva participació en el programa de cria en captivitat, que va iniciar l’Estació Experimental de Zones Àrides d’Almeria, depenent del CSIC, el 1971, i des d’on es van enviar exemplars a diferents zoos del món per assegurar la continuïtat de l’espècie. Actualment, el Zoo de Barcelona ha començat a treballar en un projecte de reintroducció d’aquesta espècie al seu medi natural en col·laboració amb el govern de Senegal.

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar