06/10/2016

Neixen una zebra i dues mones aranya al Zoo de Barcelona

La mona aranya està catalogada com a espècie en perill crític d’extinció a la llista vermella de la Unió Internacional per la Conservació de la Natura (UICN)

El passat 27 de setembre va néixer al Zoo de Barcelona una cria de zebra (Equus burchelli chapmanni), i segons les primeres observacions realitzades pels cuidadors, tant la mare com la cria es troben en perfecte estat de salut i ja es poden observar a la seva instal·lació que comparteixen amb els nyus i estruços. Es tracte d’un mascle, fill d’en Clio i la Lindi, provinents del Zoo de Bojnice (Eslovàquia) i del Zoo de Rotterdam (Holanda), respectivament. 

Naixement de dues mones aranyes (Ateles hybridus)

La família de les mones aranya del Zoo de Barcelona s’ha incrementat amb l’arribada de l’última cria de l’Emi, nascuda el passat 14 de setembre, i de la qual encara se’n desconeix el sexe. L’altre cria, que va néixer el passat 12 de juny, és una femella filla de la Perla, que ha estat en tot moment pendent de la seva cura i benestar. Les dues mares, provenen de zoos alemanys i el Sito, pare de les dues cries i mascle reproductor del grup, del Zoo de Barquisimeto (Veneçuela). 

El grup es completa amb la Karin, una femella ja molt gran i l’Oli, un mascle nascut el desembre del 2014 que ha superat amb èxit un llarg procés d’associació al seu grup  després d’haver de ser criat a mà pels cuidadors del Zoo, per les dificultats mostrades per  la Perla, aleshores mare primerenca, per fer-ho amb èxit. Ha estat un procés de socialització molt llarg i és la primera vegada que s’aconsegueix reintroduïr amb èxit al seu grup, un exemplar d’aquesta espècie criat a mà.

La mona aranya està catalogada com a espècie en perill crític d’extinció a la llista vermella de la Unió Internacional per la Conservació de la Natura (UICN), ja que en els últims 45 anys les poblacions naturals s’han reduït en un 80%. Les principals amenaces que pateix l’espècie, originària de l’Amèrica del Sud, són la desforestació de la selva tropical i la caça furtiva, ja que la seva carn és força apreciada en moltes regions de la seva àrea geogràfica.

Les previsions indiquen que, si no canvien les condicions actuals, és probable que l’espècie pugui desaparèixer en un termini aproximat de 45 anys. 

L’espècie forma part d’un Programa Europeu d’Espècies en Perill d’Extinció (EEP) composat per 11 institucions, entre les que es troba el Zoo de Barcelona, coordinades per l’Associació Europea de Zoos i Aquaris (EAZA). La població europea total consta  69 individus (35 mascles i 34 femelles). 

El lleó, la girafa i els dos mangabeis ja tenen nom

Les noves cries de lleó, girafa i mangabei de coroneta blanca que han nascut el Zoo aquests passat estiu ja tenen nom. El procés participatiu per a la tria de noms, que va finalitzar el 25 de setembre, ha obtingut un gran èxit de participació i s’han recollit fins a 11.576 vots. Els visitants del Zoo, socis del Zoo Club, seguidors a les xarxes socials i públic en general han pogut triar, a través del web del Zoo o al mateix parc, el nom que més els agradava per a cadascuna de les cries, entre els proposats pels cuidadors del Zoo i els infants participants dels casals de zoologia. Els noms de les dues cries de mangabei de coroneta blanca són Eku i Ragnar, el nom de la girafa Nakuru, i el nom del lleó Kiumbe Simba

Per veure el vídeo de la cria de zebra, fes clic aquí

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar