01/02/2019

Nova Àrea DUM al barri de Santa Caterina

A partir del dilluns 28 de febrer, la distribució de mercaderies als comerços del barri de Santa Caterina es farà des de la nova àrea situada a l’Avinguda de Francesc Cambó, just davant del mercat. La zones del carrer Freixures i de Plaça de Santa Caterina on fins ara es feia, queden eliminades.

Pel carrer Freixures únicament hi podran circular els veins autoritzats i els vehicles que accedeixen al pàrquing del Mercat de Santa Caterina, on hauran d’anar els transportistes que operin amb el Mercat.

Amb aquesta decisió el Districte de Ciutat Vella vol regular la distribució de mercaderies a la zona i evitar les molèsties que ocasionaven el gran número de camions que aparcaven al carrer Freixures. Les molèsties eren provocades per la manca d’amplada suficient del carrer per suportar operacions de càrrega i descàrrega i el fet de ser la via d’accés i sortida del parking del Mercat. Amb aquesta acció es dóna resposta a una llarga demanda de veïns i comerciants de la zona.

Es manté l’horari de l’Area DUM a la nova davant del Mercat de santa Caterina, que será laborables de dilluns a dissabte 8 a11 i de 15 a 17h.

Àrea DUM


En funcionament des de març de 2015 a Barcelona, el sistema consisteix en utilitzar el telèfon mòbil per fer ús de les zones de càrrega i descàrrega. L’aplicació gratuïta areaDUM, disponible per Android i iPhone, dóna informació sobre el temps que queda per finalitzar l’estacionament, ubica el vehicle en un mapa, ofereix un registre detallat de totes les operacions realitzades i manté un canal de comunicació directe entre l’usuari i el servei d’atenció al client.

Per fer ús de l’aplicació, caldrà descarregar-la, registrar-se i quan s’hagi rebut el missatge de confirmació s’haurà de validar. Existeixen dos tipus de compte: l’unipersonal per a usuaris particulars i el compte de flota, que permet gestionar i realitzar estacionaments d’una flota de vehicles per part d’un equip de treball.

Podeu consultar més detalls sobre l’àreaDUM al 902202121.

El desplegament de l’areaDUM s’emmarca dins dels eixos del Pla de mobilitat urbana (PMU), que té com a objectiu, entre altres, la millora de la distribució urbana de mercaderies gràcies a una millor gestió de l’eficiència i l’eficàcia de la càrrega i la descàrrega a Barcelona.

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar