16/06/2016

Novetats de la 7a edició d’Un concert per al Record

El passat 9 de juny, Un concert per al Record va tenir com a novetat una edició de caràcter especial per a la defensa de les persones en risc d'exclusió social

El recital de música i poesia, que organitza anualment Cementiris de Barcelona per recordar els difunts incinerats i enterrats a la ciutat l’últim any, ha tingut un caràcter especial, ja que s’ha dedicat a la defensa de la integració de persones en risc d’exclusió social. Per aquest motiu, s’ha comptat amb l’actuació de l’orquestra ESBO (Ensemble Em Sembla Bé… Orquestra!), que està formada per nens i joves amb capacitats intel·lectuals diferents. Els membres d’aquesta formació, que mai havien tocat davant d’una gran audiència, han comptat amb l’ajuda de monitors que els han facilitat la seva interpretació i amb el suport dels músics de l’orquestra simfònica i de cor Nessun Dorma, que ha liderat el concert.

L’espectacle, que ha estat conduït pel periodista Daniel Domenjó, ha donat peu a reflexionar sobre la mort a partir de personalitats que ens deixaren recentment, com Johan Cruyff, Prince o Muriel Casals, i de figures històriques enterrades al Cementiri de Montjuïc, com Margarita Xirgu, Montserrat Roig, Manuel de Pedrolo o Lluís Companys. Concretament, s’ha recordat la tasca de cadascuna d’aquestes personalitats a favor de la integració de persones amb risc d’exclusió social.

El concert, que ha comptat amb la participació de la cantant Judith Neddermann, del duet Canals & Ribot i de l’actriu Alícia González Laá, ha inclòs cançons d’artistes com Bob Dylan (Blowin’ in the wind), Lluís Llach (Que tinguem sort), Joan Manuel Serrat (Paraules d’amor) o Louis Armstrong (It’s a wonderul life), així com temes de bandes sonores de pel·lícules com El mag d’Oz o La vida és bella. Entre els poemes que s’han recitat, han destacat L’eterna enamorada, d’Adrià Gual i Epitafio a Isaac Albéniz, de Federico García Lorca.

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar