28/02/2019

S’inicia el servei de bus llançadora al Park Güell

L'1 d’abril començarà aquest servei que connectarà la plaça d’Alfons X amb l’entrada del Park en, aproximadament, 9 minuts

L’Ajuntament de Barcelona posarà en marxa el proper dia 1 d’abril un servei de bus llançadora que connectarà la Plaça d’Alfons X amb el Park Güell. Aquesta mesura facilitarà l’accés als visitants que hi accedeixen pel seu propi peu, un 80% per cent del total del públic, a l’hora que descongestionarà altres transports i disminuirà la pressió sobre l’entorn immediat del Park i les seves vies d’accés, oferint així una mobilitat més eficient per als veïns.

Podran utilitzar el servei els visitants de la Zona Regulada del Park Güell que hagin adquirit l’entrada, que ja incorporà el cost de la llançadora, així com també tots aquells veïns que disposin de la targeta del Park Güell, que tindran accés gratuït i els membres de Gaudir Mes, que tindran accés gratuït El bus tindrà una capacitat per a 80 persones i es calcula que podrà transportar gairebé 700 persones per hora en temporada alta.
 
El bus tindrà un recorregut ascendent des de la plaça Alfons X, que connecta amb la línia 4 del metro, i circularà pel carrer Praga, l’Avinguda de la Mare de Déu de Montserrat, la plaça Sanllehy, el carrer Ramiro de Maeztu i la carretera del Carmel, on tindrà la última parada. Pel que fa al recorregut de baixada, el bus es podrà agafar a la carretera del Carmel, i circularà pel carrer Ramiro de Maeztu, la plaça Sanllehy, el carrer Sardenya i la Ronda Guinardó, per finalitzar a la plaça Alfons X, on s’ubicarà un espai d’atenció al visitant del Park Güell.

Les diferents parades estaran situades en àmbits de baixa pressió a l’espai públic, de manera que l’impacte en la mobilitat de la ciutat quedarà reduït. Pel que fa a la freqüència de pas serà de 7 minuts, excepte en temporada baixa que es podria ampliar fins als 9/10 minuts.
 
Els horaris de la llançadora dependran de la temporada. Així, en temporada alta s’oferirà el servei durant 14 hores al dia, entre les 7:45h i les 21:45h; en temporada mitja finalitzarà una hora abans, a les 20:45h, i en època de temporada baixa, hi haurà gairebé 11 hores de servei, entre les 8h i les 18:45. Els horaris coincideixen amb les hores de regulació de la Zona Monumental, per poder oferir un millor servei a aquelles persones que vulguin visitar el Park.
 
La necessitat de posar en marxa aquest servei de transport va ser una de les conclusions de l’estudi de mobilitat que es va realitzar per a la redacció del Pla Estratègic del Park Güell.

El Pla Estratègic del Park Güell

La implantació del servei de bus llançadora és una de les 196 actuacions marcades pel Pla Estratègic del Park Güell, que contempla la inversió de 24,9 milions d’euros en cinc anys. El Pla busca retornar l’ús social al parc; enfortir el lligam dels barcelonins i barcelonines amb el parc; evitar les conseqüències de la massificació turística a la zona i millorar l’entorn i fer més permeable l’espai.

En aquest sentit l’Ajuntament de Barcelona està treballant amb el grup de mobilitat del Park Güell per recollir les seves demandes de pacificació del trànsit del carrer Olot i assolir una proposta consensuada. En aquests moments hi ha diverses alternatives sobre la taula i els eixos principals de l’actuació es centren en:

  • Eliminar el trànsit forà del carrer Olot i entorns
  • Millorar la seguretat viària dels vianants
  • Ampliar l'espai públic amb prioritat pels vianants
  • Mantenir l'accés al transport públic als veïns (bus barri i taxis)
  • Reduir la indisciplina viària a avinguda Sant Josep de la Muntanya
  • Reduir trànsit de pas i velocitat pel carrer Mare de Déu de la Salut

El grup de mobilitat del Park Güell està integrat per l’Associació de Veïns de la Salut, l’Associació de Veïns Pro Vallcarca, la Plataforma Can Baró, el Consell de Barri del Coll, el Consell de Barri del Carmel, l’Escola Baldiri i Reixac, l’Escola Reina Elisenda-Virolai, l’Associació de comerciants del c/Larrad, l’Associació de comerciants Tramuntana, l’Associació comerciants Travessera de Dalt.


Tornar al llistat de notícies

 
Pujar