13/06/2019

“Un Estiu Sense Barreres” al Tibidabo

S’ha celebrat la 24a edició d’ “Un Estiu Sense Barreres”, una festa solidària en la qual han participat 1800 persones amb diversitat funcional

El Parc Atraccions Tibidabo ha acollit avui la 24a edició d’“Un Estiu Sense Barreres”, una festa solidària en què el Parc ha obert les seves portes, de forma gratuïta, a més de 1.800 persones amb diversitat funcional perquè puguin gaudir de les atraccions i dels espectacles amb igualtat d’oportunitats, en una jornada de convivència amb d’altres 1.700 escolars d’arreu de Catalunya. Es tracta d’una jornada organitzada amb diferents entitats i associacions i que ha comptat amb la col·laboració de diversos voluntaris de la Creu Roja i de Voluntaris 2000.

Els visitants han pogut gaudir d’una de les novetats d’aquesta temporada, el Castell de Contes que amb la seva última remodelació s’ha adaptat per a persones amb mobilitat reduïda a través d’una plataforma i un ascensor que recorre totes les plantes del Castell. També aquest any, amb la nova Plaça del Jardí, s’ha anivellat tot l’espai de l’Àrea Panoràmica i s’ha instal·lat una gran rampa darrera de les taquilles de l’entrada principal, per facilitar-ne l’accés a tothom.
 
Tothom que s’ha acostat al Parc ha pogut gaudir també d’altres atraccions adaptades, com el Giradabo, que consta d’una cistella especial per a cadires de rodes, l’Embruixabruixes o el Museu dels Autòmats, que consta d’una plataforma elevadora que permet accedir més fàcilment a les persones amb mobilitat reduïda.

A banda, el Parc continua amb el compromís de fer els seus espais i atraccions cada cop més accessibles. En aquest sentit, s’ha creat d’un dossier d’anticipació per a persones amb diversitat funcional que descriu el parc i les característiques de les atraccions a través de pictogrames. És descarregable a la web del Tibidabo i va adreçat a famílies i educadors de persones amb dificultats de comprensió o usuàries de sistemes alternatius de comunicació per poder preparar la visita al Parc de manera prèvia.

També s’ha elaborat un plànol del Parc, amb informació sobre l’accessibilitat, a totes les atraccions i a la resta de serveis i s’ha instal·lat al Mirador de l’Àrea Panoràmica un panell de Barcelona on hi ha indicats, en Braille, els elements arquitectònics i espais més emblemàtics de la ciutat.


Tornar al llistat de notícies

 
Pujar