14/07/2015

Una cria de zebra, nou naixement al Zoo

Es tracta d’un mascle i tant la cria com la mare es troben en perfecte estat de salut

El Zoo de Barcelona ha donat la benvinguda a un nou exemplar de zebra, nascuda el passat dijous. Els primers dies són crítics pel desenvolupament d’aquesta espècie, però gràcies a la cura dels cuidadors, la nova cria, que és un mascle, els ha superat molt positivament. Tant el recent nascut com la mare es troben en un molt bon estat de salut.

Les zebres del Zoo de Barcelona son de la subespècie de Chapman, caracteritzada per presentar línies fosques menys contrastades entre les línies negres. El disseny del seu pelatge és diferent a cada exemplar, i té una funció identificativa dintre del grup, a més de ser una defensa contra els seus depredadors. Les cries de zebra poden arribar a pesar fins a 30kg en el moment del naixement. Actualment, el Zoo de Barcelona acull cinc exemplars: un mascle reproductor, 3 femelles i el petit mascle que acaba de néixer.

L’hàbitat natural de la zebra de Chapman ocupa el sud de Moçambic, oest de Botswana, nord de Sud-àfrica i sud-est d'Angola.

Aquest últim més també han nascut al Zoo dues cries d’impala o un voltor, entre d’altres, el que demostra la vitalitat dels grups d’animals que viuen a les instal·lacions i posa de manifest la bona feina dels cuidadors del Zoo pel que fa a la conservació de les espècies.

Tornar al llistat de notícies

 
Pujar